Acasă Featured ( Interviu) ,, Prin greutăți spre stele…”

( Interviu) ,, Prin greutăți spre stele…”

0
( Interviu) ,, Prin greutăți spre stele…”

Tînăr, ambițios și cu planuri mari de viitor. Băiatul care visează frumos. Iubește culoarea cerului, crede în Dumnezeu. E o persoană visătoare, sociabilă, îi plac oamenii buni la inimă și cel mai mult se teme de singurătate. A început a scrie versuri și proză de la vîrsta de 14 ani.

Este un voluntar activ la Centrul Sănătos și Prietenos Tinerilor din Orhei. A ajuns la această etapă datorită familiei la care ține foarte mult. Din clasa întâi visează să devină actor de cinema și să plece în S.U.A. La vară își dorește să filmez propriul film, fiind ajutat de un actor din Chișinau. În interviul ce urmează îl vom cunoaște pe Vlad Spița, care la moment și-a lansat prima plachetă de versuri ,, Albi Dansatori”. 
De unde vine dragostea pentru scris? 
Am început să scriu încă din gimnaziu. M-a ajutat foarte mult profesoara de Limba Română. La fel și sora mai mare m-a ajutat cu poezia.De obicei, îmi spunea unele cuvinte care rimează și eu încercam să alcătuiesc versuri.

 Cum arată o zi din viața ta și cît timp lucrezi la ceea ce scrii?

Mereu este diferit. De obicei scriu la lecții poeziile, uneori și după. Pot să scriu poezia dar să nu finisez, ca mai apoi să revin la ea. Fac unele modificări, astfel ca să fie o imagine destul de plăcută și cu-n sens oarecare.                  

La ce concursuri de creație ai participat și care ți-au adus success?

Am participat la mai multe concursuri, dar cel care mi-a adus cel mai mult succes este ,,Ars Adolescentina” de la Radio Moldova Tineret, unde am obținut locul III. De altfel, în urma acestui concurs sub îndemnul doamnei Zinaida Izbaș, mi-am editat și lansat placheta de versuri ,, Albi dansatori”.
14955808 569610083237370 985494878856865064 n

Cine este sursa și muza ta de inspirație?

Mă inspir de multe ori din propriile mele gînduri, din trăiri. La fel o sursă de inspirație este magicul anotimp iarna, dar și pritena mea, Elena Moraru. I-am scris și dedicat cîteva poezii.

Dacă ar fi să alegi între proză, versuri ș actorie, ce cale ai urma?

Cred că le-aș combina pe toate. Însă cel mai tare mi-aș dori să devin un actor cunoscut în Statele Unite ale Americii.
 Știu că te implicit în diferite proicte de voluntariat. La moment unde activezi?

La moment activez la Centrul de Voluntariat CSPT din Orhei. Se descifrează Centrul Sănătos și Prietenos Tinerilor. Anul acesta sunt un voluntar mai pasiv, deoarece mă implic în multe alte activități care îmi aduc plăcere.

12345474 445439835654396 7447982208036900571 n

 Care este părerea familiei vis-a- vis de cariera pe care vrei să o îmbrățișezi?

Părinții sunt cei care mă încurajează și mă motivează cel mai mult. Eu cred că ei sunt mîndri de ceea ce fac și de succesele mele.
 Cine te motivează cel mai mult să scrii?

Cel mai mult mă motivează să scriu bunătatea mea. Îmi place să creez frumos, să-mi împărtășesc gîndurile din propriile mele trări. Să aduc societății o nouă viziune asupra valorilor, pentru a le putea prețui.
 Care ar fi motto-ul după care te conduci în viață?

Ar fi mai multe, dar cel dup care mă conduc întocmai este ,, Prin greutăți spre stele”!
Cum se vede Vlad Spița peste 10 ani?

Mă văd un om împlinit și aranjat în viață. O carieră de succes și o familie unită.
Lasă un gînd frumos pentru cititorii tăi și pentru cititorii noștri.

Vreau să vă spun că bunătatea este esențialul în această viață. Să luptați pentru ceea ce faceți și prentru ceea ce vă doriți. Lupta pentru a exista și a-ți face un nume în societate este foarte importantă. Părerea altora  să o ascultați , însă dacă este cazul să o neglijați și să faceți așa cum credeți voi că este mai bine. Să mergeți pe calea cea dreaptă!

Mai multe detalii în interviul video: https://www.youtube.com/watch?v=pHqW_kqq4G8&feature=youtu.be

IMGuj 9969      

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here