Se anunță o creștere a prețului plafon la carburanți

0
207

Prețurile la benzină și motorină cresc nesemnificativ, după două reduceri de preț consecutive ce au depășit în sumă peste 6 la sută. Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a stabilit astăzi prețul plafon de comercializare la cea mai solicitată benzină Premium-95 pentru perioada 31 mai-13 iunie la nivel de 17.14 lei pentru un litru, iar la motorină de 14.69 lei.

În intervalul 16-30 mai, benzina și motorina s-au ieftinit cu 4,7 la sută și respectiv 4,1 la sută, iar în perioada precedentă prețurile la carburanți s-au redus cu 2,6 și 3 la sută.

Noile prețuri la benzină și motorină vor intra în vigoare la miezul nopții. Începînd de atunci, operatorii nu vor avea dreptul să comercializeze cu amănuntul carburanții la prețuri mai mari decît cele stabilite de ANRE. Prețurile afișate astăzi pe pagina electronică a ANRE vor fi valabile 14 zile calendaristice.

Preţul petrolului a fost, din nou, în declin pe finalul săptămânii trecute, după cîteva zile de euforie provocată de aşteptările ridicate ale analiştilor privind summit-ul OPEC de joi şi vineri, de la Viena. Petroliştii au ales cea mai cuminte variantă, anume prelungirea cu nouă luni, pînă în martie 2018, a acordului privind cotele limitate de producţie. În consecinţă, preţul petrolului Brent, de referinţă în Europa, a coborît cu 5,1%, la 51,2 dolari pe baril, potrivit cotaţiilor Bloomberg.

Stagiar: Igor Grițco

Lasă un comentariu