Terapia prin muzică, de la echilibru la stare de bine

https://www.curcumin95.ro/afla-care-sunt-beneficiile-terapiei-prin-muzica/

În perioadele stresante, muzica poate fi un medicament magic. Muzicaterapia are efecte complexe asupra sistemului nervos și poate fi aplicată atât în cazul copiilor, cât și a celor maturi.

Sunetele au un limbaj universal. Astfel, dacă te simți deprimat sau anxios, starea ta de spirit poate fi imediat schimbată cu ajutorul muzicii. Cele mai importante beneficii ale terapiei prin muzică sunt: stimularea neuronilor, relaxarea, reducerea stărilor de anxietate, citează www.sfatulmedicului.ro

În ultimii ani, UNICEF a dezvoltat un program de terapie prin muzică pentru copiii refugiați  și familiile acestora. Pe pagina oficială (https://www.unicef.org/romania/ro) se menționează că la fiecare sesiune, copiii sunt încurajați să își împărtășească sentimentele și să se exprime liber prin muzică și cuvinte. La scurt timp după începerea programului, facilitatorii, învățătorii și părinții spun că au observat schimbări în bine la copii.

Stilurile de muzică pot fi adaptate la tipurile de temperament a celor asupra cărora se aplică terapia, în funcție de necesități și rezultatele așteptate.