Vaccinarea anti-COVID-19 în Europa

Vaccinarea anti-Covid în Europa
https://www.lastampa.it/esteri/2020/12/02/news/il-regno-unito-e-il-primo-paese-al-mondo-ad-approvare-il-vaccino-pfizer-sara-disponibile-dalla-prossima-settimana-1.39609127

Săptămâna viitoare, în Marea Britanie, începe campania de vaccinare aniti-COVID-19.  Vaccinul anti-COVID dezvoltat de Pfizer/BioNTech oferă o protecție de până la 95%, împotriva SARS-CoV-2.

Premierul britanic, Boris Johnson, dă asigurări că vaccinul Pfizer/BioNTech îndeplinește cele mai stricte standarde internaționale, citează mediafax.ro.

Conform publicației italiene LA STAMPA, reprezentanții Pfizer au declarat că autorizația de utilizare de urgență a vaccinului în Marea Britanie marchează un moment istoric în lupta împotriva COVID-19.  Directorul general Albert Bourla, susține că se așteptă la autorizări și aprobări suplimentare în zilele următoare. „Ne concentrăm pentru a fi pregătiți la același nivel de urgență pentru a livra în condiții de siguranță un vaccin de înaltă calitate în întreaga lume”.

Marea Britanie a comandat 40 milioane de doze de vaccin, suficiente pentru 20 milioane de persoane. Pentru o protecție sporită sunt necesare două doze, care pot fi administrate la o distanță de 3 săptămâni.

Mariana Tacu