Cu un zbor virtual direct acasă la Moș Crăciun

https://www.routesonline.com/news/29/breaking-news/294212/finnair-outlines-winter-network-plans/

O companie aeriană finlandeză oferă de Crăciun o serie de zboruri virtuale. Direcția acestora este reședința oficială a lui Moș Crăciun. Prețul unui bilet este de doar 10 euro.

Reprezentanții Finnair, menționează într-un comunicat, că: „experienţa va începe cu un zbor virtual la clasa întâi de aproape 30 de minute între Helsinki şi Rovaniemi, în care participanţii se vor bucura de aurora boreală în timp ce echipajul virtual al avionului va împărţi pasagerilor câteva gustări (tot virtuale)”, citează agerpres.ro.

În condițiile crizei pandemice tot mai multe domenii, companii și instituții au încercat să se reinventeze. Deși pierderile înregistrate de companiile aeriane sunt uriașe, în acest caz este vorba de o acțiune caritabilă. Banii adunați vor fi direcționați către un fond creat de UNICEF pentru a-i ajuta pe copiii afectaţi de criza provocată de COVID-19.

Aceste zboruri virtuale au fost create de Zoan, un studio finlandez specializat în construirea realității virtuale, şi utilizarea platformei grafice în trei dimensiuni (3D) Unreal Engine, folosite în general pentru jocurile video de înaltă calitate.

„Realitatea virtuală va ajuta pe viitor persoanele să-şi aleagă destinaţia de călătorie, să poată descoperi mai multe opţiuni disponibile şi să aleagă ceea ce îşi doresc”, a declarat Tiina Tissari, vicepreşedintele Finnair. AGERPRES

Comoditatea, prețul accesibil și numărul nelimitat de locuri, reprezintă doar câteva din avantajele unei astfel de călătorii.