Acasă Lifestyle Curiozități 5 poduri magnifice

5 poduri magnifice

0
5 poduri magnifice

V-ați gîndit vreodată, conform mărimilor și designului excepțional, care sunt cele mai extraordinare poduri ale lumii?

Pe lîngă utilizarea lor cotidiană și comparația metaforică de ”trecere”, podurile sunt niște construcții dea dreptul uimitoare. Ele au pus la cale, marii arhitecți ai lumii, iar roadele imaginației și inscusinței lor, le puteți vedea cu ochii proprii.
Am făcut o mică cercetare și am dat de 5 cele mai magnifice poduri văzute vreodată. Iată care sunt și cum arată ele:

1. Podul Helix, Singapore

1pod

Podul Helix din Singapore este primul pod „Double Helix” pietonal curbat, din lume. El este construit aidoma unei structuri ADN și are niște platforme speciale de unde se deschide o priveliște nemaipomenită la orizontul orașului. Acest pod a cîștigat premiul ”World’s Best Transport Building” la Festivalul Mondial de Arhitectură.

2. Podul Eshima Ohashi, Japonia

2pod

Acest pod ce are 44 de metri înălțime, ar fi ceva ce s-ar putea dori în jocuri mai mult decît în realitate. Însă acest ”roller coaster” cum îi mai zic, este o cale parcursă de japonezi,în fiecare zi. Un mic sfat-verificați cu atenție frînele, înainte de a urca pe acest pod extraordinar!

3. Podul Rolling Bridge, Londra

3pod

E un tip nou de pod, unul mobil! Podul este format din opt secțiuni triunghiulare care formează un octogon, atunci cînd e strîns. Rolling Bridge a căpătat această funcțiune, pentru a permite bărcilor să treacă cu ușurință, iar trecătorilor pietoni, să le permită să traverseze canalul Grand Union.

4. Podul Langkawi Sky Bridge, Malaysia

4pod

Acest pod este construit la aproximativ 701 metri deasupra nivelului mării, și are aproximativ 125 de metri lungime. Construcția lui curbată permite celor ce-l traversează să aibă parte de-o experiență unică, datorită priveliștii excepționale oferite. Podul reprezintă una dintre cele mai mari atracții turistice din țară.

5. Podul Dragon King Kong, China

5pod

Podul Dragon King Kong este un pod pietonal cu o lungime totală de 185 metri și o înălțime de 22 metri situat în regiunea Changsha Meixi Lake. Întregul concept de construcție se bazează pe principiul inelului Möbius. Podul leagă un amestec de beat pe diferite înălțimi. Acesta oferă panorama rîului Dragon King Harbor și a lacului Meixi.

Sursa: storyeo.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here