Cele mai bune oraşe pentru biciclişti în 2015

Firma Copenhagenize Design Company realizează o dată la câţiva ani un clasament al oraşelor lumii unde infrastructura este „prietenoasă“ cu bicicliştii. Analiza pentru 2015 a trecut în revistă 122 de oraşe din toată lumea, iar în top 20 se regăsesc în mare parte locaţii din Europa.

Analiza Copenhagenize Design Company ţine cont de mai mulţi factori, printre care cultura mersului pe bicicletă existentă într-un oraş, infrastructura, siguranţa bicicliştilor, gradul de acceptare socială a bicicliştilor, dar şi legislaţia referitoare la deplasarea pe două roţi.

Europa se prezintă cel mai bine în topul 20 al celor mai bune oraşe din lume pentru biciclişti, în timp ce SUA este prezentă cu un singur oraş (Minnesota), iar America de Sud cu Buenos Aires (Argentina).

Asia nu mai figurează între primele 20 de destinaţii, chiar dacă în anii trecuţi a avut pe listă două oraşe. Franţa şi Olanda au intrat în top cu câte trei destinaţii, notează Business Insider.  Copenhaga s-a situat pe primul loc în clasament, capitala daneză fiind considerată oraşul unde este mai greu să te deplasezi cu maşina decât cu bicicleta.

Poziţia fruntaşă i-a revenit şi graţie investiţiilor constante care se fac în infrastructură pentru a înlesni deplasarea pe două roţi. Cele mai bune oraşe pentru biciclişti în 2015:

1. Copenhaga, Danemarca

2. Amsterdam, Olanda

3. Utrecht, Olanda

4. Strasbourg, Franţa

5. Eindhoven, Olanda

6. Malmö, Suedia

7. Nantes, Franţa

8. Bordeaux, Franţa

9. Antwerp, Belgia

10. Sevilia, Spania

11. Barcelona, Spania

12. Berlin, Germania

13. Ljubljana, Slovenia

14. Buenos Aires, Argentina

15. Dublin, Irlanda

16. Viena, Austria

17. Paris, Franţa

18. Minneapolis, SUA

19. Hamburg, Germania

20. Montreal, Canada

sursa: adevarul.ro