Cele mai ciudate 10 hoteluri din lume

Te-ai săturat de hotelurile clasice? Îți dorești să stai, fie și pentru cîteva zile, într-un loc pe care să ți-l amintești toată viața? Pregătește cardul de credit și alege o variantă din lista de mai jos. Cu siguranță nu vei regreta alegerea facută, oricare ar fi aceasta. Fie și doar pentru distracția aferentă.
Casa Caracol, Isla Mukeres, Mexic

Pe o insulă aflată la 15km distanță de coasta Cancunului există două scoici uriașe în care se poate locui. Prima este costruită în formă de cochilie, cu zimți la exterior, cu scara spiralată și cu ușa la gura cochiliei. Cealaltă este mai mică și rotundă. Și asta nu este tot: obiectele din interior sunt fie decorate cu scoici, fie au formă de scoică. Însă scoicile nu sunt singurele materiale naturale folosite în construirea și decorarea acestor clădiri: ventilatorul este asamblat din coral negru ornamental, iar balconul are balustrada dintr-un trunchi de copac uscat.


Icehotel, Norbotten, SuediaAi crede că este destul de costisitor să reconstruiești din temelii o clădire an de an. Dar dacă materialul folosit este apa inghețată, nu mai ai de ce să-ți faci griji. După cum spune numele său, hotelul este construit din gheață integral… de la pături pînă la candelabrul extravagant din hol. Însă cea mai populată zonă a hotelului este barul Absolut Ice cu scaune din blocuri de gheată și bar transparent, unde sunt servite cocktailuri pe bază de vodkă în pahare cioplite din gheață.

Propeller Island City Lodge, Berlin, Germania

Această galerie de artă locuibilă se întinde pe trei etaje și conține cele mai ciudate 27 camere de hotel cîte pot exista în intreaga lume. Comunicînd printr-un hol labirintic, cu oglinzi-mincinoase, fiecare cameră are o tematică: de exemplu, Cripta, unde vei dormi într-un coșciug sau Castelul, unde fiecare piesa de mobilier este o construcție (biroul este o casă, iar scaunul este un horn) și multe alte trăznăi, cum ar fi mobila suspendată în tavan, podele elastice sau o cameră acoperită complet cu oglinzi.

Igloo Village Kakslauttanen, Laponia, Finlanda


În complexul Kakslattanen din Laponia există 20 de igloo-uri din sticlă, undeva, la marginea pădurii. Te-ai putea gîndi ca o casă de sticlă în Laponia nu poate fi prea călduroasă, însă chiar este plăcut și primitor, pentru că geamurile duble sunt încălzite, la fel și pereții și podelele. De aici poți admira aurora boreală (un joc de lumini care se petrece cel putin odată la două nopți din septembrie pînă în aprilie).

La Claustra, Ticino, ElvețiaCeea ce era cîndva o bază militară în inima pădurii St.Gotthard este acum un hotel de lux. Însă și-a păstrat alura de bază militară: intrarea este o gaură săpată în munte, iar de acolo ajungi printr-un tunel, ghidat de semne militare, într-un bunker. Unde ești întîmpinat cu covor roșu și baldachine albe încă din hol. Camerele sunt pline de stil și te ajută să uiți complet de lumea din exterior.

Sunset Water Villas, Atoll South Ari, Maldives

Pe această insulă găsești tot felul de variante de cazare, care mai de care mai ciudate. Însă cele mai cool sunt Sunset Water Villas, localizate într-o zonă privată a lagunei (unde nu poți ajunge decît fie cu barca privată, fie pe poteca cu acces limitat). Au podele de sticlă, în așa fel încît poți vedea peștii înotînd pe sub picioarele tale și un pat circular care se rotește la 180°, oferindu-ți imagini spectaculoase la asfințit. Poți, de asemenea, să servești masa într-unul din cele 7 restaurante subacvatice ale complexului, la cinci metri adîncime.

Mira Mira, Victoria, Australia

Plasat în regiunea Gippsland-22 de acri de ținutul deluros împădurit, Mira Mira este un complex compus din trei locații de vis. “Pestera” este o încăpere primitoare într-o formă ciudată, ca de uriaș, cu intrarea prin gură. “Casa Zen” este construită deasupra unui iaz liniștit, cu exceptia oaracaitului broaștelor și al cîntecului păsărilor din împrejurimi. “Casa Lianelor” este o chestie ciudată, plasată între copaci într-un amestec de forme și culori.


Yunak Evleri, Cappadocia, TurciaRegiunea Cappadocia face parte din UNESCO World Heritage Sites, iar Yunak Evleri sunt camere scobite în peretele muntos, sub forma unor peșteri, accesibile prin niște nișe strîmte și întortocheate sau pe trepte. Încăperile sunt ele înșele bucăți de istorie, unele, foste biserici datînd chiar și din secolul al IV-lea. Toate îți dau sentimentul de întoarcere în timp.

 

Hotelul Muntele Vrăjit, Panguipulli, Chile

Acest hotel construit într-o formațiune vulcanică are o cascadă pe una dintre laturi și este localizat undeva la marginea pădurii chiliene. Ai sentimentul că este rupt dintr-un basm, mai cu seamă atunci cînd privești pe fereastră și vezi cît cuprinde rezervația Huilo Huilo, care se întinde pe 60000 ha și unde vulturii și condorii sunt la ei acasă. Poți să te delectezi cu această priveliște dintr-o cadă uriașă construită dintr-un trunchi de copac uriaș și cocoțată pe o punte cu vedere la pădure.

Hotelul Capsula, Haga, Olanda

Din toată lista cu hoteluri ciudate, acesta este chiar cel mai ciudat. Butoaie uriașe de petrol vopsite în portocaliu, care plutesc pur și simplu pe canal, de la cele mai sărăcăcioase, care conțin doar un hamac, pînă la varianta de lux, cu mobilier acoperit cu piele de capră, cu pernuțe, șampanie și DVD player (colecția completă Bond 007) și stroboscop. Nu sunt foarte confortabile, dar sigur nu ai mai întîlnit așa ceva vreodată, așa că merită experiența.

susra: http://www.tuktuk.ro/