(SFATURI) Află cum poți scăpa de acnee în mod natural

Acneea este un coșmar pentru foarte multe persoane. Deși este comună în rândul tuturor adolescenților, oricine poate suferi de acnee, chiar și copii. De obicei, acneea apare într-o zi foarte importantă pentru tine, ruinându-ți planurile. Apare, în general, pe față și pe umeri, dar poate, de asemenea, să apară pe brațe, corp, picioare și fese.

Acneea poate fi declanșată de factori precum:

– Modificări hormonale sau creșterea nivelului de hormoni, din cauza stresului, pubertății și sarcinei

– Folosirea produselor cosmetice grase și uleioase

– Obiceiurile alimentare necorespunzătoare

– Administrarea unor medicamente precum testosteron, estrogen și alți steroizi

– Lipsa de somn

– Umiditatea mare și transpirația

Pentru a preveni apariția acneei:

– Curăță pielea cu un săpun delicat sau spală-ți fața de două ori pe zi (evită spălarea excesivă)

– Dacă ai părul foarte gras, spală-te pe cap în mod regulat și piaptănă-te astfel încât să eviți contactul părului cu fața

Iată câteva remedii naturale care te vor ajuta să scapi de acnee:

Lămâie

Aplică suc de lămâie cu o cantitate mică de apă de trandafiri sau freacă zona afectată cu o felie de lămâie și peste câteva ore (sau după noapte) spală bine zona.

Mască cu argilă

Amestecă argila cu apă pentru a obține o pastă groasă și aplic-o direct pe zonele afectate și așteaptă 20 de minute (sau o noapte), după care spală cu apă rece.

Pastă de dinți

Aplică o cantitate mică de pastă de dinți pe acnee, înainte de a merge la culcare. Acoperă cu un bandaj pentru rezultate mai bune. Acest remediu te va ajuta să scapi de acnee în 1-2 zile.

Pastă de miere și scorțișoară

Se amestecă jumătate de lingură de praf de scorțișoară cu miere pentru a obține o pastă moale. Aplică această pastă pe zonele cu probleme și las-o timp de o oră sau peste noapte. În loc de scorțișoară se poate folosi nucșoară, în proporție egală cu mierea.

Sursa: fitness-nutritie.ro

Lasă un comentariu