(SFATURI) Află cum poți scăpa de acnee în mod natural

0
509

Acneea este un coșmar pentru foarte multe persoane. Deși este comună în rândul tuturor adolescenților, oricine poate suferi de acnee, chiar și copii. De obicei, acneea apare într-o zi foarte importantă pentru tine, ruinându-ți planurile. Apare, în general, pe față și pe umeri, dar poate, de asemenea, să apară pe brațe, corp, picioare și fese.

Acneea poate fi declanșată de factori precum:

– Modificări hormonale sau creșterea nivelului de hormoni, din cauza stresului, pubertății și sarcinei

– Folosirea produselor cosmetice grase și uleioase

– Obiceiurile alimentare necorespunzătoare

– Administrarea unor medicamente precum testosteron, estrogen și alți steroizi

– Lipsa de somn

– Umiditatea mare și transpirația

Pentru a preveni apariția acneei:

– Curăță pielea cu un săpun delicat sau spală-ți fața de două ori pe zi (evită spălarea excesivă)

– Dacă ai părul foarte gras, spală-te pe cap în mod regulat și piaptănă-te astfel încât să eviți contactul părului cu fața

Iată câteva remedii naturale care te vor ajuta să scapi de acnee:

Lămâie

Aplică suc de lămâie cu o cantitate mică de apă de trandafiri sau freacă zona afectată cu o felie de lămâie și peste câteva ore (sau după noapte) spală bine zona.

Mască cu argilă

Amestecă argila cu apă pentru a obține o pastă groasă și aplic-o direct pe zonele afectate și așteaptă 20 de minute (sau o noapte), după care spală cu apă rece.

Pastă de dinți

Aplică o cantitate mică de pastă de dinți pe acnee, înainte de a merge la culcare. Acoperă cu un bandaj pentru rezultate mai bune. Acest remediu te va ajuta să scapi de acnee în 1-2 zile.

Pastă de miere și scorțișoară

Se amestecă jumătate de lingură de praf de scorțișoară cu miere pentru a obține o pastă moale. Aplică această pastă pe zonele cu probleme și las-o timp de o oră sau peste noapte. În loc de scorțișoară se poate folosi nucșoară, în proporție egală cu mierea.

Sursa: fitness-nutritie.ro

Lasă un comentariu