Test de personalitate! Află aici ce spune “copacul preferat” despre tine

Personalitatea reprezintă un complex de atribute prin care un individ este fie integrat unui grup cu aceleaşi caracteristici, fie diferenţiat de alte persoane. Cel mai bine reiese personalitatea din modul în care se manifestă în diverse situaţii.

De-a lungul timpului, psihologii şi sociologii au dezvoltat mai multe teste care să îi ajute pe oameni să îşi definească mai bine propria personalitate. Dintre acestea, cel mai popular este “testul copacului”.

Alege unul din copacii reprezentați pe imaginile de mai jos:

61662531

 

Specialiştii explică astfel alegerea pe care tu ai făcut-o:

1. Eşti o persoană generoasă şi morală. Îţi place să te autoperfecţionezi, eşti foarte ambiţios şi ai standarde înalte. Uneori oamenii pot avea impresia că nu pot comunica cu tine prea uşor, însă nici ţie nu îţi este uşor să te accepţi aşa cum eşti. Munceşti mult, dar nu faci nimic pentru câştigul personal, ci vrei să transformi lumea în care trăieşti într-una mai bună. Ai capacitatea de a-i iubi pe cei de lângă ţine cu adevărat, chiar şi când aceştia te rănesc. Puţini îţi apreciază eforturile la adevărată lor valoare.

2. Eşti o persoană amuzantă şi onestă. Eşti responsabil şi îţi place să ai grijă de cei din jurul tău. Nu te dai înapoi atunci când vine vorba de responsabilităţile profesionale majore. Ai o personalitate plăcută şi oamenii capătă cu uşurinţă încredere în tine. Eşti inteligent şi găseşti repede soluţii la probleme. În plus, întotdeauna ai poveşti interesante de spus, pe care oamenii le ascultă cu plăcere.

3. Eşti inteligent şi te gândeşti la cei din jur. Ai o fire introvertită, eşti gânditor şi îţi place să fii înconjurat de oameni studioşi, asemenea ţie. Acorzi mult timp gândurilor legate de moralitatea celor din jur şi faci întotdeauna ceea ce este corect, chiar dacă nu ai aprobarea anturajului.

4. Îţi place să filosofezi şi ai o personalitate unică. Intuiţia este unul dintre atuurile tale, însă capriciile de care dai dovadă de multe ori nu sunt pe placul celor din jur. Pentru că aceştia nu te înţeleg, suferi adesea şi eşti dezamăgită. Îţi place să ţi se respecte spaţiul personal şi eşti emotivă. De asemenea, ai capacitatea de a-ţi dezvolta latura creativă şi vrei ca realizările tale să fie apreciate de anturaj.

5. Eşti sigur pe tine şi îţi place să preiei conducerea. Ai o personalitate independenţă şi te ghidezi în viaţă conform expresiei “Fac ce vreau în viaţă”. Ştii că te poţi baza pe propriile-ţi puteri, eşti capabilă să îţi susţii opiniile şi îi sprijini pe cei dragi în tot ceea ce fac. Pentru că te cunoşti foarte bine, nu îţi este teamă să îţi urmezi visurile. De la cei din jur ai nevoie de onestitate, pentru că eşti suficient de puternic şi accepţi întotdeauna adevărul.

6. Eşti mărinimos şi sensibil. Te înţelegi bine cu cei din jur, aşa că ai mulţi prieteni şi îţi place să îi ajuţi ori de câte ori ai ocazia. Ai o aură de lumina care îi face pe ceilalţi să se simtă bine în preajma ta. În fiecare zi te gândeşti la ceea ce ai putea face pentru a te perfecţiona. Vrei să fii interesant şi în acelaşi timp simţi nevoia să fii iubit şi să oferi dragoste necondiţionată celor din jur, chiar dacă nu întotdeauna primeşti înapoi afecţiune.

7. Eşti genul de persoană calmă, sensibilă şi înţelegătoare. Emani fericire în jurul tău şi ştii să îi asculţi pe cei din jur fără a-i judeca. Eşti de părere că viaţa este o epopee şi de aceea eşti deschis la ideea de a cunoaşte noi oameni şi de a trece prin experienţe noi. Rezişti cu success la stres şi nu te îngrijorezi uşor. Ştii cum să îţi manageriezi timpul şi nu te abaţi niciodată de la task-urile pe care le ai de îndeplinit.

8. Eşti fermecător, energic şi amuzant. Personalitatea ta te face să fii în armonie cu Universul. Pentru că eşti spontan şi entuziast, accepţi provocările vieţii cu uşurinţă. Adesea îi şochezi pe cei din jur cu atitudinea ta. De asemenea, îţi place să acumulezi cunoştinţe din cât mai multe domenii.

9. Eşti optimist şi norocos. Crezi în faptul că viaţa este un dar şi faci tot ceea ce este posibil pentru a te bucura de ea. Te mândreşti cu realizările tale şi eşti capabil de compromisuri pentru cei dragi, alături de care rămâi la bine şi la rău. Pentru tine paharul este întotdeauna pe jumătate plin, aşa că te foloseşti de fiecare ocazie pentru a învaţă şi a creşte.

Sursa: cancan.ro

Lasă un comentariu