O iubire interzisă trăită în vremuri extrem de dificile

Lecturi
Sursa: Arhivă personală

Lecturi de weekend: Tatuatorul de la Auschwitz

Cu aproape 6 000 000 de exemplare vândute, cartea scriitoarei Heather Morris, Tatuatorul de la Auschwitz, este un roman despre incredibila poveste adevărată a tatuatorului de la Aushcwitz-Birkenau și a femeii pe care a iubit-o.

Cartea se bazează pe povestea din spatele unuia dintre cele mai puternice simboluri ale Holocaustului: numerele verzi-albăstrui tatuate pe brațele prizonierilor, femei, bărbați și copii deopotrivă. Când lui Lale i se oferă ocazia de a fi Tätowierer la Auschwitz, tânărul evreu slovac înțelege că aceasta poate fi șansa lui să supraviețuiască, deși trebuie să își înțepe până la sânge semenii, act pe care îl resimte ca pe o dureroasă profanare. De la masa la care lucrează, nici nu i se permite să ridice capul spre cei al căror destin îl pecetluiește astfel. Dar într-o zi reușește să surprindă privirea unei tinere al cărei nume îl află în cele din urmă: Gita.

Tatuatorul de la Auschwitz este despre Lale și Gita, doi oameni obișnuiți lipsiți de libertate și familie. Este despre răbdare, voință și speranță.

  • Trebuie să crezi în ceva.
  • Cred în tine și-n mine, cred că o să ieșim de aici și o să ne facem o viață împreună cum om putea…

                                                                                                              (fragment din roman)

Ana Mărgineanu, Școala de Jurnalism STUDENTUS