Top 5 produse alimentare care reduc îmbătrânirea

Tot mai multe persoane, în ultima perioadă, optează pentru un mod de viață sănătos, care să conțină cât mai multe efecte pozitive asupra organismului. Odată ce apar primele riduri pe față și mâini, fiecare caută diferite produse/alimente cu efecte anti-îmbătrânire, indiferent că unele ar valora o avere. Mai jos sunt indicate top 5 produse cu efect anti-îmbătrânire care le poți regăsi în orice supermarket.

1. Broccoli – preparat în aburi, reprezintă unul din cele mai de top alimente ce trebuie să fie consumate zilnic, fiind bogat în diferiți nutrienți. Beneficiile acestuia încep cu circulația
rapidă a sângelui în organismul uman, previne îmbătrânirea este bogat în vitamine,
menține corpul într-o formă sănătoasă, iar consumul regulat al acestuia previne și apariția cancerului.

2. Avocado – acest fruct este foarte bogat în grăsimi, potasiu, vitamine(B6,C,K), acid folic dar și fibre. Omega 3 și 6 la fel sunt prezente în acest fruct, iar consumul zilnic al acestui fruct ajută la creșterea nivelului de NDL, reglează nivelul de glicemie, îmbunătățește vederea, dar și previne malformațiile congenitale. Uleiul acestui fruct previne îmbătrânirea corpului uman oferindu-i un aspect sănătos pielii.

3. Somonul – bogat în substanțe nutritive are o mulțime de beneficii întregului organism
fiind bogat în acizi grași, Omega 3 și 6 care reduce riscul de îmbolnăvire cu cancer. El este recomandat de medici dar și de nutriționiști. Acesta ajută în arderea kg, previne căderea părului, protejează pielea, oferindu-i o luminozitate și elasticitate, previne ADHD la copii. O felie de 300 gr de somon conține o sursă bogată de proteine dar și vitaminele B1, B2, B3, B5, B6, B9 și B12.

4. Fructele de pădure – conțin mulți nutrienți, vitamine, minerale, antioxidanți, normalizează nivelul de zahăr din sânge, reduc colesterolul LDL, previn bolile cardiovasculare. Unul din motivele, pentru care ar trebui să consumăm cât mai des fructele de pădure este efectul anticancerigen. Acidul elagic și antioxidanții acestor fructe reduc considerabil riscul de îmbolnăvire de cancer, în deosebi cel de colon sau bucal. Alt beneficiu ar fi reducerea ridurilor dar și funcționarea mai sporită a arterelor.

5. Iaurtul degresat – bogat în vitamine și minerale conține o mulțime de substanțe nutritive(potasiu, vitaminele B, proteine) care influențează asupra întăririi oaselor corpului dar totodată contribuie la funcționarea sistemului digestiv protejând flora intestinală. Acesta ajută la reglarea greutății corporale fiind unul dintre produsele  permise în diete. Vitamina D și calciu joacă un rol important asupra pielii, prevenind ridurile.

Autor: Carp Maria, stagiar