„Banii mei”. Află ce impozite plătești statului

O bună parte de tineri se angajează în câmpul muncii încă de pe băncile facultății. Semnarea unui contract cu angajatorul este o procedură de bază în acest proces. Pentru că suma care este indicată în contract este diferită de cea pe care o primești la sfârșitul lunii, banimei.md este site-ul care te ajută să calculezi ce impozite plătești statului.

 

Conceptul proiectului a fost dezvoltat de un grup de tineri în 48 de ore, în cadrul SiCamp Moldova încă în anul 2013. Tinerii spun că „utilitatea proiectului constă în faptul că utilizatorii pot sa verifice cât constituie impozitele, dacă contabilul le calculează corect și ce concediale trebuie să i se acorde. La fel, cei care vor să achiziționeze o mașină de peste hotarele țării pot accesa WWW,aniimei.md pentru a calcula câți bani vor trebui să scoată din buzunar pentru devamare”.

Dan Iftodi, Eugen Zaițev, Nicolae Godina, Radu Nemerenco și Alexandru Nimirenco formează echipa care a lucrat asupra aplicației. Chiar de nici unul dintre ei nu are studii temeinice în domeniul contabilității, au reușit să finalizeze proiectul după ce au studiat legislația și metodele de calculare a impozitelor.

„O problemă mare a fost că în echipă nu aveam vreo persoană de profesie contabil. Noi fiind programatori, web designeri a fost ceva mai greu să găsim legislații și să înțelegem cum se calculează tot. Dar ne-am descurcat și credem că proiectul este unul de încredere și e cu adevărat util pentru cei care vor să știe cum le este partajat salariul”, afirmă liderul echipei, Dan Iftodi.

1013691 376789899110545 1989908061 n

Lasă un comentariu