Cele mai solicitate mărci de automobile din Republica Moldova

În primele șase luni ale anului 2017 în Moldova a fost vândute 2307 de vehicule noi, în creștere cu 26,3% sau 484 mașini mai mult decât în aceeași perioadă a anului trecut.

În același timp, noile mașini reprezintă doar 1/6 din piața auto din acest semestru, potrivit www.piataauto.md.

După cum notează site-ul, creșterea vânzărilor de automobile dă mărturie despre creșterea economiei și a bunăstării cetățenilor. În acest an, cel mai popular brand auto a devenit o Dacie românească (au fost vândute 392 de masini noi). Vânzările companiei din Moldova au crescut cu aproape 30%. Aceste mașini cel mai des sunt achiziționate de către companii pentru uz intern. Pe locul al doilea a fost marca Hyundai (au fost vândute 316 de masini), iar pe al treilea loc s-a clasat – Skoda (au fost vândute 287 mașini).

De asemenea, în top zece sunt incluse Toyota Sales (198 vehicule vândute), Mercedes-Benz (148 autoturisme vândute), Suzuki (147 mașini vândute). Pe locul șapte Renault (116 vehicule vândute),  în Moldova este cel mai bine vândut model de Kadjar, Megane și Captur. Pe locul opt s-a clasat Ford (84 masini vândute), vânzările autovehiculului s-au dublat în acest an. Cele mai vândute modele sunt – Focus, Fiesta și Kuga. Top zece încheie Volkswagen cu 70 de vehicule vândute și BMW cu 55 mașini vândute.

Fiecare automobilist care și-a procurat o mașină nouă, poate foarte bine să-și argumenteze alegerea sa. Proprietarul unui Renault Megane ne-a relatat: „Am ales acest automobil, deoarece are un design neobișnuit, este foarte confortabil față de concurenții din clasa sa. Am avut nevoie de un automobil spațios pentru familia mea. Un aspect important a fost și alegerea motorului. Fiind om care parcurge mulți km, alegerea a căzut pe un motor diesel, este mai scump, dar mai econom”, a susținut Mihail Podsechin.

„Am ales această mașină, deoarece este una ieftină față de celelalte automobile, iar până când buzunarul nu-mi permite una mai scumpă. La moment sunt mulțumit, deoarece am transport propriu și nu sunt nevoit să merg pe jos sau în transport public. Totuși propriul automobil este mai confortabil”, a susținut proprietarul automobilului Dacia, Dumitru Darii.

Achizițiile cele mai neobișnuite ale cetățenilor moldoveni în acest an au fost: Audi S3, noul Maserati Quattroporte, GMC Acadia SUV-uri și UAZ Patriot.