Elevii Liceului Teoretic ’’Petru Rareș’’, din orașul Soroca, anul acesta vor învăța în condiții mai bune

Elevii Liceului Teoretic ’’ Petru Rareș’’, din orașul Soroca vor păși anul acesta în săli noi, dotate cu utilaje de ultimă generație. Lucrările de reconstrucție a blocului principal bucură elevii, deoarece aceștia revin în regim normal de studii.
Liceul Teoretic ’’Petru Rareș’’ a întrat în reparație totală în luna martie a anului trecut, iar elevii frecventau orele în două schimburi. Clasele liceale și gimnaziale învățau de dimineață, iar clasele primare după orele 13:30.
Lucrările de renovare au fost efectuate în cadrul proiectului ’’Reforma învățământului în
Moldova’’, fiind sprijinit de către Banca Mondială. Proiectul dat a fost gestionat de către
Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, prin intermediul Fondului de Investiții Sociale din Moldova.

Suma alocată pentru renovarea liceului, se estimează la 12 milioane de lei. Alte 5 milioane de lei, au fost alocate de către MECC pentru dotarea cu utilaje speciale laboratoarele de chimie, fizică și biologie, dar și pentru procurarea mobilierului nou.
La fel, Consiliul Raional Soroca, a contribuit financiar cu 2 milioane și 100 mii de lei pentru reparația instituției de învățământ. Totodată, consiliul a finanțat și suma alocată pentru construirea noului gard în jurul liceului.
Circa 930 de elevi își fac studiile în acest liceu, dintre care o parte din ei sunt din satele din apropiere(Zastânca, Egoreni, Cosăuți). Acum aceștia vor dispune de săli performante, utilaje de ultimă generație și camere sanitare reparate.

Sursa : Consiliul Raional Soroca

Autor: Carp Maria, stagiar