În premieră mașinile Yandex Taxi au apărut pe străzile Chișinăului, după ce platforma rusească a anunțat că planifică să intre pe piața din Republica Moldova, au apărut poze ce confirmă existența acestora, o trăsătură deosebită este achitarea și accesibilitatea transportului.

Utilizatorii acestui nou tip de taxi afirmă că pentru o călătorie din Centru la Botanica vom fi nevoiți să scoatem din buzunar 50 de lei, „Yandex.Taxi“ informează că prețurile și calitatea vor fi de calitate premium și econom.

Despe Yandex

Yandex-este o companie ruso-olandeză cu sediul în Amsterdam și sediul operativ central în Moscova, care este cunoscută prin intermediul serviciilor de internet – în special motor de căutare cu același nume. Cu o cotă de piață de 64%, clasat pe locul 8 din lum) și care dezvoltă un număr de servicii și produse pe Internet. Misiunea companiei este de a oferi răspunsuri la întrebările utilizatorilor (explicite sau implicite) Yandex.Taxi este platforma rusească care facilitează găsirea taxiurilor disponibile, a fost lansată la sfârșitul lunii iulie și la Chișinău. Informația a fost confirmată pentru TV8 de surse care au preferat să-și păstreze anonimatul.

Utilizatorii aplicației vor putea achita pentru călătorii cu ajutorul cardului bancar, pentru a comanda un taxi utilizatorii sunt nevoiți să se folosească de aplicații: AppStore pentru utilizatorii de Iphone; Google Play pentru utilizatorii de Android.

Actualmente în Republica Moldova există peste 30 de companii taxi, deasemenea există aplicații ce ajută în căutarea unui taxi liber, de exemplu “TaxoParc” disponibila gratuit pentru dispozitivele de tip Android permite vizualizarea rapida a tuturor taxiurilor din mun. Chișinău, la simpla alegere a unui taxi se efectuează apelul către compania data, deci aplicația permite o accesare rapida fără a fi necesar sa memorizați numerele de telefon a taxiurilor din ora, o altă aplicați este ”Star Taxi” un program creat în România,dar a apărut şi în Republica Moldova.Telefonul vă localizează automat, confirmată adresa, trimite comanda către taxiurile disponibile, începând cu cele mai apropiate.