Un site financiar a creat topul țărilor în care este cel mai ieftin de trăit. Criteriile au fost prețurile la chirie, de cumpărare, produse alimentare, transport și alte cheltuieli necesare, fiind luate în comparație cu cele din  din New York, studiul a cuprins 112 țări.

Republica Moldova s-a poziționat pe locul 15, în top 5 au intrat :

5. Kazakhstan

4. Arabia Saudită

3. Kosovo

2. India

1. Africa de Sud, scrie time.com. Africa de Sud este cea mai ieftină țara, de asemenea, cel mai mare producător mondial de platină, aur și crom, acest fapt favorizează dezvoltarea economiei, astfel prețurile la produsele alimentare sunt foarte mici.

Moldova este o țară în care se poate de trăit ieftin. Aceasta oferă unele din cele mai joase prețuri la produse alimentare și bunuri de consum larg. În Chișinău, cheltuielile medii lunare pentru o persoană sunt de circa 330$, iar chiria- aproximativ 200$ pentru un apartament cu un dormitor, a mai scris publicația.

Moldova este țară est-europeană cu 3,5 milioane de locuitori, iar industriile sale principale sunt zahăr, ulei vegetal și alte alimente. Puterea de cumpărare locală este cu 67,9% mai mică, chiria este cu 92,8% mai ieftină, băuturile sunt cu 79,4% mai ieftine, bunurile și serviciile locale sunt cu 74,1% mai ieftine.

Salariul Mediu în Republica Moldova este de 4 538,4 ceea ce se egalează cu aproximativ 250 de dolari, salariul minim însă este sub 80 de dolari.

Salariului mediu lunar pe economie este folosit în mai multe calcule, cum ar fi: calculul bazei anuale maxime al contribuție individuale de asigurări sociale de stat obligatorii (5 x salariul mediu lunar prognozat pe economie x 12); calculul contribuțiilor de asigurări sociale de stat obligatorii de către angajator pentru asigurarea socială a angajaţilor săi; ca plafon al bazei de calcul a îndemnizaţiilor pentru incapacitate temporară de muncă, scrie contabilsef.md.

Studiul a cuprins 112 țări. Cel mai „scump” se trăiește pe insulele Bermude, urmate de Bahamas, Hong Kong și Elveția.