Vacanță de „vis” în Zatoca pentru ruși și moldoveni

Turiștii speriați din Moldova și Rusia sunt nevoiți să își „ascundă” automobilele. Frica de a deveni victimă a radicalilor ucraineni, cetățenii acestor două țări sunt nevoiți să își scoată numele de înmatriculare de pe automobile.

Condițiile dificile de odihnă pentru cetățenii ruși și moldoveni s-au creat în regiunea Odesa ( Zatoca). După incidente regulate dintre radicali și turiști, aceștia sunt nevoiți să își ascundă automobilele în locurile sigure cum ar fi ogrăzile caselor particulare unde s-au cazat, sau parcările private ce aparțin hotelelor și sunt bine păzite. Totuși cea mai sigură variantă rămâne a fi scoaterea numerelor de înmatriculare.

Radicalii deja cunosc foarte bine cetățenii a căror țări își ascund mașinile. Toate mașinile cu numere scoase se află sub supravegherea parcărilor pe lângă mini-hotelurile din Zatoca. Astfel de poze au fost postate pe rețele de socializare de către bloggerița Natalia Podnebesnaia.

„În numere fără număr! În parcările de lângă mini-hoteluri, automobile fără numere de înmatriculare. Oare cine nu vrea să-și descopere țara? Bănuiesc că sunt cei din Rusia sau Tiraspol. Liniștea și sănătatea la odihnă sunt cele mai importante!” – a scris pe blogul său Natalia Podnebesnaia.

Bloggerița a mai adăugat că în Zatoca sunt multe mașini cu numere de înmatriculare bulgare, lituaniene și poloneze.

„Zatoca în zilele noastre! Țara lui Bandera!” – a mai comentat Natalia Podnebesnaia.

Mii de moldoveni sunt foarte indispuși că nu pot merge la mare aproape de casă și să se odihnească fără incidente: „Este imposibil să mergi în vacanță și mereu să te urmărească gândul că în orice moment poți fi atacat de radicalii ucraineni. Vara fiecare dorește la mare, dar nu toți își permit sa meargă în Bulgaria sau Egipt, de aceea venim mereu în Zatoca, dar acum și acest lucru devine imposibil”- a spus Maria Belcova.

Recent radicalii ucraineni au atacat în Odesa cetățenii moldoveni, deoarece aceștia aveau pe mașină un abțibild cu steagul Rusiei. Acest atac l-a făcut pe președintele, Igor Dodon să se adreseze în MAEIE.

Deasemenea, o rezonanță largă a dobândit scandalul moldovenilor în Odesa din cauza panglicii Sf George. Naționaliștii ce i-au jignit au filmat aceasta pe un telefon mobil.

La sfârșitul lunii iunie, un grup de moldoveni au rămas fără bani, documente și vehicule în vacanță din Zatoka.

Lasă un comentariu