Oscar 2018: The Shape of Water premiată cu 4 statuete. Lista completă a câștigătorilor

Ce-a de-a 90 ediția a galei premiilor Oscar, a avut loc duminică noaptea. La premiile Oscar 2018, în cursa pentru cel mai bun film vor intra în competiție producțiile „The Shape of Water”, de Guillermo del Toro, „Three Billboards Outside Ebbing, Missouri”, de Martin McDonagh, „The Post”, de Steven Spielberg, „Get Out”, de Jordan Peele, „Darkest Hour”, de Joe Wright, „Lady Bird”, de Greta Gerwig, „Call Me By Your Name”, de Luca Guadagnino, „Phantom Thread”, de Paul Thomas Anderson, „Dunkirk”, de Christopher Nolan.

”The Shape of Water”, regizat de Guillermo del Toro, a fost premiată la gala premiilor Oscar cu patru premii, obținând, astfelt, cele mai multe premii.

Pelicula a fost premiată la categoriile ”cel mai bun film”, ”cel mai bun regizor”, ”cea mai bună scenografie” și ”cea mai bună coloană sonoră”

„Dunkirk”, regizat de Christopher Nolan, a primit trei trofee la această gală, iar „Three Billboards outside Ebbing, Missouri”, două, la fel şi „Blade Runner 2049”, de Denis Villeneuve, „Darkest Hour”, de Joe Wright, şi animaţia „Coco”.

Lista completă a câștigătorilor o găsești aici.