Cum înveți pentru examen într-o noapte

Un proverb despre studenți spune : „Pînă la examen, există…. o eternitate, sau doar o noapte.” Foarte mulți aleg să amîne lucrurile până în ultimul moment. Deci, ce să faci în cazul în care înțelepciunea populară s-a dovedit a fi adevărată în cazul tău?

 

Fii pregătit să rămâi treaz toată noaptea. Înarmează-te cu ciocolată, în general dulcele are o influență pozitivă asupra activității mentale, dar mai bine să alegeți ciocolata amară.

Dacă cafeaua nu funcționează pentru tine, prepară un ceai verde puternic. El conține o mulțime de cofeină și alte substanțe revigorante.

Închideți filele de pe rețelele sociale, deconectați telefonul și toate mesageriile de pe computer, pentru a fi concentrat asupra studiilor.

Având în vedere că nu dispui de timp pentru a mai citi cărți – motorul de căutare îți vine în ajutor. Pentru a reține mai ușor puteți face un scurt rezumat. Acesta va fi util de recitit de mai multe ori, ajutîndu-te să reții cele mai importante noțiuni.

În curs de pregătire trebuie să ai neapărat pauze.. De exemplu, o oră și jumătate să lucrați fără distragere indiferent de orice, și apoi 30 de minute de odihnă. Nu este indicat să vă odihniți în fața monitorului. Plimbați-vă la bucătărie, bea o cafea. În cel mai rău caz, se spală vasele sau se face ordine în cameră – activitatea fizică de acest gen ajută la recrearea creierului.

Înainte de examen, încearcă să dormi cel puțin două ore. Materialul este se va memoriza mai bine, și te vei simți mai bine. După odihnă, repetați din nou informațiile și nu ezitați să mergeți la examen. Important – nu vă faceți griji. Chiar dacă vi se va părea că ați uitat, mintea la momentul potrivit vă va sugera răspunsul corect.