Oportunități pentru tinerii antreprenori

Pe 25 februarie a fost dat start Concursului Național de Business Planuri pentru tineri.

Ediția a X-a a acestui concurs se organizează în perioada 25 februarie – 12 iunie 2014, cu suportul Asociației Naționale a Tinerilor Manageri din Moldova și susținerea Fundației ARGIDIUS, dar și a altor parteneri.

Concursul național de Business Planuri este destinat tinerilor cu vîrsta cuprină între 18 – 35 ani, iar scopul concursului este să susțină și să promoveze tinerii care doresc să-și inițieze propria afacere. Toți participanții au sanșa de a concura pentru a obține granturi de inițiere a unei afaceri. În cadrul concursului, tinerii vor putea să acumuleze cunoștințe în elaborarea unui plan de business, vor fi ghidați de un mentor profesionist, iar cei mai buni vor avea ocazia să-și manifeste ideiile și capacitățile de antreprenor în fața investitorilor prezenți la Gala Ideilor de Afaceri.

Pentru edițiile anterioare, desfășurate în 2012 – 2013, au aplicat 2500 persoane, dintre care numai 100 persoane au beneficiat de instruiri și doar 41 au primit granturi în valoare de peste 170. 000 euro.

Înregistrarea la concurs are loc prin intermediul site-ului www.cbp.antim.org.  Tot aici, participanţii pot găsi informaţia cu privire la regulament, premii sau criterii de evaluare.

Sursa: civic.md


Doina Salcuțan, USM