Căminele pentru studenți se repară pentru noul an de învățământ

Căminele pentru studenți se repară, sunt schimbate geamurile, mobila și alte aspecte ale interiorului. Studenții pot alege camera în cămin cu condiția că vor face reparație din banii proprii, materialele de construcții însă sunt gratuite, scrie publika.md

Universitatea Tehnică din Moldova va face reparație capitală în toate căminele, în 2018 se planifică reparația în căminul 11, temporar el va fi închis, privelegiați în obținerea unor odăi mai bune vor fi studenții anului I.

Actualmente, unul din căminele Universității Tehnice din Moldova – nr. 2 intră în reparație capitală, conducerea afirmă că au fost deja total renovate 11 secții compuse din câte o cameră pentru 4 persoane și 2 camere pentru 2 persoane. Lucrările includ renovarea completă a rețelelor inginerești și de electricitate, a ușilor, geamurilor și altor aspecte necesare.

Bucătăriile au fost dotate cu mese și chiuvete noi, plite electrice clasa econom, becuri led ce vor permite economisirea energiei electrice. Spațiile de gătit au devenit mai funcționale și mai accesibile pentru studenții universității. Investiția a fost făcută din fondurile interne ale Universității.

Într-un cămin al Academiei de Studii Economice din Moldova se vor schimba geamurile, actualmente se finalizează lucrările de reparație, îmbunătățind izolarea termică, anual în căminele universității se schimbă paturile, mesele, dulapurile și mesele.

Căminul studențesc este o subunitate a instituției  de învățământ, destinată asigurării condițiilor de trai și de studii pentru studenți care-și au domiciliu sau reședinţa în alte localități ale țării. Studenții pot beneficia de spațiu de locuit, în limita locurilor disponibile. Locurile în cămin se repartizează pentru un an de studii 1 septembrie – 30 iunie în baza cererii, modelul cererii poate fi găsit pe site-ul universităților.

Universitatea Tehnică din Moldova a cheltuit 3 milioane de lei pentru a reparație, lunar studenții achită 300 de lei pe lună, Academia de Studii Economice din Moldova a cheltuit cca un milion de lei, taxa lunară constituie 200-500 de lei pentru student.