La ASEM sa desfăşurat Campionatul Naţional Culinar pentru Juniori

  Circa 100 de elevi din mai multe instituţii de învăţămînt profesional tehnic şi universităţi, dar şi tineri bucătari cu vîrstă pînă la 23 de ani au participat la cea de-a II-a ediţie a Campionatului Naţional Culinar pentru Juniori care va avea loc sîmbătă, 23 mai, cu începere de la ora 10:00, în incinta blocului E (Centrul metodic didactic în domeniul tehnologiei alimentaţiei publice) al Academiei de Studii Economice.

  Dintre persoanele oficiale, la eveniment au fost prezenţi viceministrul Educaţiei Loretta Handrabura şi viceministrul Economiei Octavian Calmîc. „Creaţiile culinare” ale concurenţilor au fost apreciate de un juriu competent format din maeştri în domeniu, din ţară, dar şi de peste hotare.
  Scopul evenimentului este promovarea meseriilor culinare şi a cadrelor didactice de profil, demonstrarea competenţelor tinerilor bucătari, încurajarea viitorilor specialişti.
  Festivitatea de premiere a adut loc la ora 17:00.
  Eveniment organizat de Ministerul Educaţiei, Ministerul Economiei, Asociaţia Culinarilor Catering Moldova, Fundaţia Liechtenstein Development Service (LED), Academia de Studii Economice din Republica Moldova, Centrul pentru Educaţie Antreprenorială şi Asistenţă în Afaceri.