„Heritage” – prima școală internațională fondată la Chișinău

Anul de studii 2017-2018 ne așteaptă cu o școală nou-nouță, și nu e doar pentru moldoveni. „Heritage” este o școală de elită unde vor avea posibilitatea să învețe doar cei ce vor putea și vor avea dorința să achite o sumă frumușică pentru învățătură. Aici limbile de predare vor fi română-engleză și rusă-engleză.

4 000 €, atâta va costa un an de învățământ pentru elevii care dețin cetățenia Republicii Moldova și/sau membrii de familie ai cărora sunt cetățenii Republicii Moldova și au reședința permanentă în Republica Moldova. Iar 10 000 € vor fi percepute de la studenții străini nerezidenți, aflați la întreținerea angajaților organizațiilor internaționale, misiunilor diplomatice și corporațiilor internaționale.

Însă, până la achitarea taxei pentru studii, doritorii de a se înscrie vor fi nevoiți să achite și o taxă de înregistrare în valoare de 250 și, respectiv, 400€.

Această școală este considerată deosebită, iar directorul acestei școli, Bogdanka Adamu, ne explică și de ce: „Școala noastră este deosebită din mai multe motive. În primul rând, studiile se vor desfășura în limba maternă a elevului (română sau rusă), dar și în limba engleză. Echipa de profesori este internațională, iar vorbitorii nativi îi vor iniția pe copii în toate subtilitățile lingvistice necesare pentru a însuși și a vorbi engleza fluent. În plus, elevii vor studia conform unui curriculum mixt – național și internațional, care cuprinde toate recomandările Ministerului Educației al RM, alături de programele inovative International Primary Curriculum (IPC) și Cambridge International Education (CIE). Astfel, la absolvirea liceului, elevii vor susține atât examenele de bacalaureat, cât și examenele pentru certificarea internațională Cambridge, obținând o diplomă națională și una internațională, care le va deschide ușile marilor universități ale lumii.”

Pe lângă studii internaționale de calitate, elevii beneficiază de o infrastructură de excepție, dotări ultramoderne și un program extracurricular complex. Pentru dezvoltarea armonioasă a abilităților intelectuale, fizice și sociale ale copilului, atât de necesare pentru viitorul său, Heritage îi pune la dispoziție: cluburi de limbi străine, clubul voluntarilor, volei, baschet, fotbal și alte sporturi, artă dramatică, muzică sau formație muzicală școlară, dans, interpretare vocală și cor, artă fotografică, LEGO Education, educație STEM, șah, gimnastică și multe alte activități extracurriculare. (sursa: heritage.md)

Şcoala oferă un ciclu de studii complet, clasele I-XII, însă, ca pentru început, anul acesta copiii sunt așteptați să se înscrie în clasele I-VII. Pentru doritorii de a vizita școala, administrația organizează tururi de prezentare la care trebuie să vă înscrieți preventiv.

Mai multe informații despre Școala Internațională „Heritage” și procesul de admitere aflați aici: www.heritage.md.