Acasă Lifestyle Curiozități Află de ce e bine să consumi cafea

Află de ce e bine să consumi cafea

0
Află de ce e bine să consumi cafea

Cafeaua este una dintre cele mai consumate băuturi la nivel mondial, statisticile arătă că în lume se servesc aproximativ 1,4 miliarde de căni de cafea pe zi, recent două studii ample efectuate în zece țări europene și în Statele Unite au marcat efectele pozitive asupra sănătății ale consumului regulat de cafea, conform acestuia persoanele care consumă aproximativ trei cești de cafea pe zi, inclusiv decofeinizată, ar avea o speranță de viață mai mare în comparație cu cele care nu au acest obicei.

Au fost analizate datele de la 520.000 de bărbați și femei cu vârsta peste 35 de ani care au luat parte, timp de 16 ani, la studiul European Perspective Investigation into Cancer and Nutrition, notează Agerpres.

”Am constatat că un consum crescut de cafea a fost asociat unui risc mai mic de mortalitate de orice cauză, în special ca urmare a bolilor circulatorii și ale sistemul digestiv’‘, a declarat Marc Gunter, reprezentant al Agenției Internaționale de Cercetare în Domeniul Cancerului, unul dintre principalii autori ai studiului.

”Aceste rezultate au fost similare în zece țări europene cu obiceiuri și culturi diferite”, a precizat Marc Gunter.

Al doilea studiu a fost realizat în Statele Unite și a inclus peste 185.000 de adulți având origini diferite și vârsta între 45 și 75 de ani, monitorizați o perioadă medie de șaisprezece ani.

Autorii au descoperit o asociere între consumul ridicat de cafea și scăderea riscului de mortalitate ca urmare a bolilor cardiovasculare, respiratorii și renale, dar și a cancerului și diabetului, potrivit cercetării, persoanele care beau o ceașcă de cafea pe zi au prezentat un risc cu 12% mai redus de a muri pe parcursul studiului în comparație cu cele nu au consumat această băutură, procent care a crescut la 18% în cazul celor care au servit trei cești pe zi.

Al doilea studiu a fost realizat în Statele Unite și a inclus peste 185.000 de adulți având origini diferite și vârsta între 45 și 75 de ani, monitorizați o perioadă medie de șaisprezece ani.

Aproximativ 75% dintre persoanele adulte din Statele Unite consumă cafea, dintre care 50% practică acest obicei zi de zi, consumatorii cei mai importanți de cafea sunt: SUA, Germania, Franța, Japonia și Italia.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here