Miniștrii educației din țările procesului Bologna au discutat perspectivele învățămîntului superior

  O delegație condusă de viceministra Educației, Loretta Handrabura, a participat, în perioada 14-15 mai, la Reuniunea interministerială a statelor membre ale Procesului de la Bologna. Evenimentul s-a desfășurat la Erevan, Republica Armenia, și a fost organizat de Consiliul Europei, în colaborare cu Ministerul Educației și Științei din Republica Armenia.

  În paralel cu sesiunile Conferinței Miniștrilor Europeni, responsabili de învățămîntul superior, s-a desfășurat Forumul de Politici Bologna, precum și ședința Grupului de lucru Bologna (Bologna Follow-up Group).

  Evenimentul a întrunit factori de decizie și practicieni, reprezentanți ai mediului academic din statele membre ale Procesului de la Bologna, care au discutat principalele realizări ale Spațiului European al Învățămîntului Superior, precum și perspectivele dezvoltării acestuia după anul 2015.

  Miniștrii întruniți la eveniment au  aprobat o serie de documente de politici, printre care: Ghidul European de Standarde pentru Asigurarea Calității Învățămîntului Superior, Ghidul de utilizare a ECTS  2015, Abordări europene privind asigurarea calității pentru Programele comune (Joint Programmes).

  La finalul evenimentului, miniștrii responsabili de învățămîntul superior au adoptat decizia finală a Conferinței – Comunicatul de la Erevan, precum și Decizia Forumului de Politici Bologna. Aceste documente de bază ale Conferinței pun în evidență decizia fermă a miniștrilor educației din Spațiul European, responsabili de învățămînt superior și cercetare, de a avea în continuare politici coordonate și compatibile în întreaga Europă.

sursa: edu.gov.md

Lasă un comentariu