Care sunt facultăţile care asigură găsirea unui job

Tranziţia de la „Ce salariu îmi dai?” la „Vreau un job sigur şi eventual, bine plătit” s-a făcut relativ brusc pe piaţa muncii. Deşi angajatorii devin tot mai selectivi în recrutarea de absolvenţi, unii tineri pornesc din start cu un avantaj. Care sunt cele mai sigure facultăţi, care asigura găsirea unui job indiferent de contextul economic?

Cele mai sigure specializări în ceea ce priveşte găsirea unui loc de muncă par să fie în prezent facultăţile de finanţe, contabilitate, comerţ şi marketing (ASEM), sau cele de electronică sau automatică (UTM) .

Tinerii au fost tot mai atraşi în ultimii ani de facultăţi „mai uşoare”, în ceea ce priveşte conţinutul cursurilor, mai indulgenţe în ceea ce priveşte disciplină şi frecvenţa la ore şi mai relaxate, în ceea ce priveşte examenele. Altfel spus, tinerii îşi doresc meserii grele şi bine plătite şi aleg facultăţi lejere. Apoi apar frustrări şi pe piaţa forţei de muncă eşecuri.

Absolvenţii şi piaţă forţei de muncă

USM şi UTM – cele mai „sigure” pariuri educaţionale

Absolvenţii de construcţii – cei mai puţin căutaţi de angajatori

Absolvenţii de automatică şi calculatoare, limbi străine rare sau finanţe bănci – cei mai bine plătiţi încă de la primul job

Absolvenţii de Drept – cel mai greu de asimilat de piaţă muncii

ASEM, relaţii publice, ştiinţe politice – cele mai la modă

Ce facultate să faci că să fii sigur că îţi găseşti sigur un job după absolvire

-Drept

-Medicina

-Finanţe sau contabilitate

-Comerţ sau marketing

-Cibernetică

-Economie generală

-Electronică

-Automatică şi Calculatoare