O seară de muzică clasică gratuită

Pe data de 14 iulie 2017, va avea loc seara de pian  cu genericul ” Pianul – Vocea Sufletului” cu Elizabeth Sombart. Pianista a devenit Cavaler al Ordinului Naţional de Merit pentru întreaga activitate și Cavaler al Ordinului Artelor și Literelor pentru cariera sa artistică. Evenimentul va avea loc  în incinta Centrului comercial Shopping MallDova, invitata specială va oferi timp de 40 de minute o experiență deosebită pentru vizitatori.

Pianista concertează în lumea întreagă, fiind invitată pe scene prestigioase precum Théâtre des Champs-Élysées din Franța, Paris; Carnegie Hall din S.U.A, New York; Wigmore Hall din Marea Britanie, Londra; Concertgebouw din Olanda, Amsterdam; Suntory Hall din Japonia; Tokyo, Victoria Hall din Elveția; Geneva, sala Palau à Barcelone din Spania; Barcelona, dar și în alte tări cu scopul de a promova arta în masele largi, astfel este implicată în mai multe activități.

În cadrul acestui eveniment vor fi prezenți și laureații ai concursurilor naționale și internaționale din cadrului  Liceului Republican  de Muzică „Ciprian Porumbescu”. Invitata specială Elizabeth Sombart  este o pianistă de nivel internațional, a colaborat cu artiștii de nivel înalt ca Augustin Dumay (maestru de vioară), Patrick Gallois (flaut), Lluis Claret (violoncel) şi Akiko Nakajima (soprană) și mulți alții.

În paralel cu activitatea de solist, pianista este implicată într-o mulțime de proiecte, încă în 1998 Elizabeth Sombart creează în Elveţia Fundaţia Résonnance care este prezentă în 6 țări ale lumii.

Recent a vizitat capitala României și a  Franței cu concerte feerice.

Evenimentul va avea loc pe data de 14 iulie la ora 19:00, durata va fi de 40 de minute, în incinta centrului comercial Shopping MallDova ce frecvent organizează evenimente cultural-artistice cu intrare liberă pentru toți doritorii, cu sprijinul partenerilor de rang național din diferite domenii.

Mai jos puteți viziona o parte din concertul din anul 2015 de Elizabeth Sombart cu genericul ”The Art Of Chopin!”