Autoslalom-2015: prima etapă, primele impresii

0
217

   Toți cei pasionați de automobile s-au bucurat ieri, în data de 23 mai de Prima Etapă a Campionatului Republicii Moldova de Autoslalom.

 

   Evenimentul a avut loc în Chișinău, la podul de la Telecentru. S-a început cu un mic antrenamen al participanților la ora 11.00 și s-a finisat la orele 18.30 cu decernarea premiilor. Autoslalom – este o formă în cadrul curselor auto, care pune accentul pe siguranță, low-cost și concurența.

   În timpul competiției piloții sunt  implicați în viraje, pe un traseu demarcat cu diferite conuri de trafic. Autoslalom pune accentul atît pe manevrabilitatea autovehiculului, cît și pe profesionalismul participantului, dar și timpul în care este parcurs traseu. Ca regulă, vitezele sînt mici, însa nivelul de activitate (măsurată în intrări pe secundă efectuate de către conducătorul auto), trebuie sa fie cît mai mare. Pentru aceasta cît mai multe obstacole trebuie să fie depășite la un timp anumit,  în fiecare cursă. 

  

Progam:

  • Antrenament: ora 11.00
  • Start: ora  13.00
  • Decernarea premiilor: ora 18.30

   De data aceata traseul a fost unul complex, paralel, foarte tehnic și cu o mulțime de elemente complicate și moderate. 

   Din an în an Campionatul obține tot mai mult interes și tot mai mulți fani. Participanții și spectatorii au observat că anul acesta evenimentul a fost organizat la un nivel mai înalt și mai profesional.

   Prima etapă de AutoSlalom s-a dovedit a fi unaextrem de interesantă pentru public.

  

„Sînt un mare amator acestor evenimente. Eu și prietenii mei așteptăm cu mare nerăbdare începutul Campionatului în fiecare an”

„Sînt aici nu pentru prima oară și, poate, din cauza aceasta sînt un pic dezămăgit. Nu prea m-au impresionat autovehiculele – în principiu cam toate îmi sînt cunoscute. „

„Deși sînt fata, am venit azi împreună cu prietena mea. Ea este un mare fanat acestor evenimente și acum înțeleg din ce cauză. Automobile faimoase, viteza, traseu cu obstacole… Este o atmosferă impecabilă!”

„Am venit astăzi cu scopul de a susține prietenul meu. Eu și prietenii mei sîntem sigur că el se va prezinta cel mai bine!”

 

collage

 

   A 2-a etapă se va desfășura în data de 20 și 21 iunie în orașul Bălți.

Lasă un comentariu