Bienala Internaționala de Gravura-2013

Bienala Internaţională de Gravură Ediţia III – 2013 are ca scop de a reflecta dinamica evoluţiei în domeniul stampei din ultimii ani, de a asigura condiţii favorabile pentru dialog între profesionişti din diferite ţări, şi pentru stabilirea unor conexiuni creative. 

 La Bienala Internaţională de Gravură Ediţia III – 2013, putem aprecia lucrări originale ale artistilor precum şi tehnici inovative de imprimare care sunt realizate cu succes în lucrările expuse. Aceste lucrări sunt expresive, complexe, cu rafinament, care combină armonios tehnologiile de imprimare a stampei şi fantezia artistilor. La Bienala Internationala de Gravura Editia III – 2013, participa peste 30 de artisti plastici profesionisti, în cadrul căreia participă artişti plastici din mai multe ţări: Republica Moldova, România, Italia, Finlanda, Ucraina etc. La Bienală sunt expuse peste 70 lucrari. În contextul acestei Bienale sunt invitati să ne onoreze cu opere şi 5 maeştri graficieni din R. Moldova: Emil Childescu, Gheorghe Vrabie, Leonid Nichitin, Valentin Coreachin, Isai Carmu. Gravura este un termen prin care artistii intrunesc diverse tehnici ale stampei precum: acvaforte, gravura în dăltiţă (taidus), acvatintă, mezzotinto, xilogravură, litogravură, linogravură, serigrafie, cologravură, gravură în carton şi alte tehnici de imprimare de autor.

Premiul I
Valentinas Ajauskas (Lituania)

Premiul II
Vasile Sitar (R. Moldova)

Premiul III
Valeria Bertesina (Italia)

Diploma Uniunii Artistilor Plastici din Republica Moldova
Ruslan Roşca (R. Moldova)

Diploma de Onoare a Ministerului Culturii din Republica Moldova
Augustin Cojocaru (R. Moldova)

7 Mentiuni
Aurel Bonta, Elena Garstea, Mihai Tolokonnikov, Anatol Gherasimov,
Elena Guzun, Diana Ciubotaru -Viziru, Iana Vulpe

Diplome de excelenţă a UAP pentru maeștrii invitaţi
Emil Childescu, Gheorghe Vrabie, Leonid Nichitin, Valentin Coreachin, Isai Cârmu.

Cu acest prilej, vă invităm să participaţi la vernisajul Bienalei Internaţionale de Gravură, ediţia a III a, care va avea loc pe data de 14 octombrie 2013, la Centrul Expoziţional Constantin Brâncuşi, bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt 3, Chişinău.                                                                                          

  Sursa:timpul.md