Evenimentele Zilei, 8 aprilie

E plăcut să vizionezi un spectacol. E și mai plăcut să-l vizionezi la începutul sau în mijlocul săptămînii, pentru a savura plăcerea și a păstra emoțiile, impresiile frumoase pe parcursul întregii săptămîni. Astfel, vă propun două spectacole originale și… chiar e puțin să spun că sînt originale. Sînt într-atît de deosebite, încît veți păsta momentele impecabile încă o periodă foarte-foarte îndelungată.

 Iar amatorii muzicii clasice sînt așteptați la Concertul Simfonic Liceului-internat Republican de Muzică „C. Porumbescu” la Filarmonica Națională „Serghei Lunchevici”.

1) Concert simfonic

Elevii Liceului-internat Republican de Muzică „C. Porumbescu” vă invită la un concertul simfonic. Iolanta Eremie (vioară), Magdalena Spînu (vioară) și Laura Balicov (pian) vă propun un program în care vor intra marele creații ale compozitorilor J.S.Bach, S.Prokofiev, E.Ysaye, F.Chopin, A.Skriabin, Cl.Debussy, Şt.Neaga etc.

concert simfonic

Locație: Filarmonica Națională „Serghei Lunchevici” (Str. Mitropolit Varlaam 78)

Oră: 18.00

Detalii aici.

2) Spectacolul „My Darling Missis Kronky”

„Iubirea este ceea ce oferi, nu ceea ce aştepţi să primeşti şi izvorăşte din inima ta, alimentată de plăcerea de a dărui. Iubirea e nepreţuită şi puţini sunt cei care cunosc valoarea sa adevărată”. Spectacolul „My Darling Missis Kronky” revine pe scena teatrului de revistă „Ginta Latină”.

Spectacolul, în regia lui Mihai Țărnă și scenografia lui Adrian Suruceanu, a fost premiat la categoria „Cea mai bună scenografie” la Gala Premiilor Uniunii Teatrale din Moldova (UNITEM) și este recomandat însăși de mine 🙂

spectacolul My Darling Mrs

Locație: Teatrul de Revistă Ginta Latină (Str. Sfatul Ţării 18)

Oră: 18.00

Detalii aici.

3) Spectacolul „Acasă”

Este premieră. Este în baza creației poetului Dumitru Matcovschi.

Scenariu și regie: Ludmila Burlaca

Actorii: Gheorghe Pietraru, Daniela Burlaca, Dana Ciobanu și Nicu Țurcanu.

Spectacolul Acasa

Locație: Teatrul Studio Geneza Art (Str. Alexe Mateevici 109/1)

Ora: 18.00

Detalii aici.

 Sanda Panteleimonov, UTM