Primii 10 calificați în finala Eurovision

Aseară, a avut loc prima semi finală a concursului muzical Eurovison 2021. Pe scena de la Rotterdam au evoluat reprezentanți ai 16 țări, printre care Ucraina, România și Rusia. În urma votului, în marea finală s-au clasat 10 țări.

CUM SUNT ALEȘI FINALIȘTII

Rezultatele din prima semi-finală sunt determinate prin combinarea votului juriului și voturilor survenite în urma televotingului. Televotingul are loc live, după ce toți participanții au evoluat. Votul juriului a fost acordat luni, 17 mai, în timpul celei de a doua repetiții vestimentare, conform eurovision.tv

În prima semi-finală au putut vota cetățenii celor 16 țări care au evoluat, împreună cu cei din Italia, Germania și Olanda.

UCRAINA ȘI RUSIA AU TRECUT ÎN MAREA FINALĂ

După numărarea voturilor, au fost anunțați cei 10 reprezentanți ai marii finale. Rusia și Ucraina sunt printre țările pe care le vom revedea sâmbătă. În listă ( lista reprzentanților din prima semi finală) se mai regăsesc: Norvegia, Israel, Azerbaidjan, Malta, Lituania, Cipru, Suedia și Belgia.

Cei din Moldova vor putea vota joi, atunci când va evolua reprezentanta noastră. Natalia Gordienko ne va reprezenta țara pe scena de la Rotterdam, cu piesa Sugar. Piesa a fost compusă de artiștii de muzică pop Dimitris Kontopoulos și Filip Kirkorov. Textul a fost scris de Mikhail Gusteriev și Sharon Vaugh.

Alături de Moldova, în cea de a doua semi-finală vor evolua:

 1. San Marino /Senhit – Adrealina
 2. Estonia /Uku Suviste – The Lucky One
 3. Republica Cehă /Benny Cristo – Omaga
 4. Grecia /Stefania – Last Dance
 5. Austria /Vincent Bueno – Amen
 6. Polonia /Rafal – The Ride
 7. Moldova / Natalia Gordienko – Sugar
 8. Islanda /Daði og Gagnamagnið – 10 Years
 9. Serbia /Hurricane – Loco Loco
 10. Georgia /Tornike Kipiani – You
 11. Albania /Anxhela Peristeri – Karma
 12. Portugalia /The Black Mamba – Love Is On My Side
 13. Bulgaria /Victoria – Growing Up Is Getting Old
 14. Finlanda /Blind Channel – Dark Side
 15. Letonia /Samanta Tina – The Moon Is Rising
 16. Elveția /Gjon’s Tears – Tout l’Univers
 17. Danemarca /Fyr Og Flamme – Ove Os Pa Hinanden

Eurovision Song Contest 2021 poate fi urmărit la Moldova 1 sau audiat la Radio Moldova cu începere de la ora 22:00. Prima semi finală a avut loc pe 18 mai. A doua va fi joi – 20 mai, iar marea finală – sâmbătă, 22 mai.