7 aprilie – Ziua Mondială a Sănătății

  Ziua mondială a sănătății
  Sursa: https://stiri.infomures.ro/sanatate/ziua-mondiala-a-sanatatii-se-sarbatoreste-intr-un-moment-critic-anul-acesta/

  Anual, la data de 7 aprilie este marcată Ziua Mondială a Sănătății. Aceasta este organizată pentru a marca fondarea Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) și este considerată ca o oportunitate a organizației de a atrage atenția la nivel mondial asupra unui subiect de importanță majoră pentru sănătatea globală. 

  Anul acesta, de Ziua mondială a sănătăţii se sărbătoreşte munca asistentelor medicale şi a moaşelor şi se reaminteşte, cu acest prilej, liderilor mondiali, rolul critic pe care acestea îl au în menţinerea unei lumi sănătoase. În contextul actual, al pandemiei de COVID-19, asistentele medicale şi alţi lucrători din domeniul sănătăţii se află în prima linie oferind îngrijiri şi tratament de calitate, susţinând dialogul comunitar în abordarea temerilor şi întrebărilor şi atunci când este nevoie de adunarea datelor pentru studiile clinice, potrivit agerpres.ro.

  Tema generală sub care se desfăşoară Ziua mondială a sănătăţii este „Universal Health Coverage: everyone, everywhere”, Acoperirea Universală cu Servicii de Sănătate (UHC) fiind obiectivul principal al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii. Acest obiectiv vizează asigurarea accesului tuturor persoanelor la serviciile de sănătate de care au nevoie, notează www.who.int.

  În 1948, OMS a organizat Prima Adunare Mondială a Sănătății. Adunarea a decis să celebreze 7 aprilie a fiecărui an, începând cu anul 1950, ca Ziua Mondială a Sănătății. 

  Echipa redacțională a Școlii de Jurnalism STUDENTUS