Acasă Lifestyle Curiozități 8 lucruri pe care să NU le faci dacă vrei să fii fericit

8 lucruri pe care să NU le faci dacă vrei să fii fericit

0
8 lucruri pe care să NU le faci dacă vrei să fii fericit

Fericirea nu este ceva la care să ajungi făcînd doar un singur pas. Este un întreg proces, un stil de viată, este diferenta dintre a face sau a nu face ceva care să-ți saboteze starea de bine. Iată 8 lucruri pe care n-ar mai trebui să le faci dacă vreai sa fii fericit.

1. Implicarea în “drame”
Cum reactionezi la ceea ce îti fac alții este problema ta, nu a lor. Nu te implica în “drame” care îți fac rău. Nu te supăra doar pentru ca X a facut o glumă proastă sau te-a vorbit de rau. Concentrează-te doar pe tine și cum să-ți îmbunătațesti viața.

2. Asteptări nerealiste
În momentul în care îți faci asteptări, este foarte posibil să ai si dezamăgiri. Dacă pui prea multă presiune pe tine sau pe o alta persoană, nu faci decat să mergi pe calea numită eșec.

3. Rutina
Indiferent că este vorba de relatia de cuplu, de relatiile de la birou sau cele cu familia si prietenii, rutina este calea sigură spre nefericire.

4. Spui mereu DA
N-ar fi rău să înveți să mai spui si NU. Este foarte eliberator. Foarte greu spun oamenii nu, mai ales dacă nu au și o scuză foarte solidă. Însă uneori nu e nevoie de nicio scuza. Pur și simplu vrei mai mult timp pentru tine, să faci ceva care te face fericit.

5. Exagerezi
Indiferent despre ce e vorba, excesele dăunează grav sănătății și fericirii tale. Mîncatul în exces, fumatul în exces, consumul de droguri te duc mai aproape de nefericire decat crezi chiar dacă, pe moment, par că te fac fericit.

6. Asculti gura lumii
Doar pentru că unii oameni au anumite convingeri și le susțin cu tărie, asta nu înseamnă că este valabil și pentru tine. Nu face lucruri doar pentru că asa ai auzit în stînga sau în dreapta, fără să fii convins că acele lucruri sunt bune pentru tine.

7. Trăiești în trecut
Trecutul s-a sfarșit. Nu mai ai cum să-l schimbi, așa că accepta-l așa cum e și mergi mai departe. Trecutul te poate învăța lecții pe care să le duci în viitor, însă nu trebuie să te legi constant de ceea ce a fost. Cu cît te împaci mai repede cu trecutul, cu atît mai fericit va fi prezentul tău. Nu mai contează cine ai fost în trecut, dacă acum în prezent îți place foarte mult de tine.

8. Te gândești la foștii parteneri
Oamenii care au făcut parte din viata ta, trebuie lăsați în urmă pentru totdeauna. Probabil că au fost suficiente motive ca relatia voastra să se fi terminat. Chiar dacă despărțirile respective te-au lăsat cu o multime de semne de întrebare, lasă-le acolo. Găsește în tine răspunsurile, nu la ei.

Nu ai nevoie de sfaturile doctorilor, ale specialistilor sau ale cercetatorilor. Nu ai nevoie de experti in fericire. Ci poate doar de cateva sfaturi de la un om ca si tine. De la un om care a trait, a acumulat experienta, ganduri si emotii. De la un om care iti scrie cateva ganduri in cateva randuri. Cateva randuri pentru a invata sa fii fericit cu adevarat cu fiecare zi.

Stagiar: Irina Rebeja

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here