Cel mai ascultat cântec la nivel mondial pe platformele de streaming

„Despacito”, melodia lui Luis Fonsi şi Daddy Yankee – cu Justin Bieber în versiunea remixată- a devenit cel mai ascultat cântec la nivel mondial, pe platformele de streaming.

Melodia cântăreţului portorican Fonsi a fost remixată de vedeta pop Justin Bieber, iar în prezent a ajuns la o difuzare globală fulminantă, de 4,6 miliarde de ascultări pe platformele de streaming online.

Comentând asupra acestui succes, Luis Fonsi a declarat: „Serviciile de streaming sunt un conector pentru publicul la nivel mondial şi au favorizat ca muzica mea să ajungă în orice colţ al planetei. E o onoare că Despacito a devenit cel mai ascultat cântec din istorie.” Pentru Bieber, în vârstă de 23 de ani, acest lucru înseamnă că a depăşit propriul său record pe care îl deţinea cu melodia „Sorry”, cu peste 4,38 miliarde de ascultări.

Sir Lucian Grainge, preşedintele şi director executiv al Universal Music Group, a declarat: „Luis Fonsi avea indiscutabil cel mai bun cântec al anului – iar acum doboară recorduri şi mai mari. Serviciile de streaming au deschis noi posibilităţi unui cântec cu ritm diferit, dintr-o altă cultură şi într-o nouă limbă, devenind o forţă la nivel mondial. Îi felicit pe Luis Fonsi, Daddy Yankee şi Justin Bieber, precum şi pe toţi cei de la Universal Music Latin Entertainment, Republic Records şi Def Jam, pentru uriaşa lor realizare.”

Jesús Lopez, preşedintele şi director executiv al Universal Music America Latină şi peninsula Iberică a adăugat: „Platformele de streaming au democratizat consumul de muzică şi au făcut ca muzica latino să devină relevantă în clasamente propulsând cântecele şi vidoclipurile noastre pe scena mondială. „Despacito” a doborât orice record datorită talentului şi creativităţii lui Luis Fonsi, poziţionându-l ca stâlp al muzicii latino pentru ultimii 20 de ani. Îi felicit şi pe Erika Ender, Daddy Yankee şi Justin Bieber pentru contribuţiile lor valoroase, precum şi pentru echipele diferite care s-au implicat în succesul acestei melodii.”

Lasă un comentariu