Cercetătorii americani sunt îngrijoraţi de evoluţia inteligenţei artificiale h

Peste 700 de oameni de ştiinţă, dar şi manageri de firme precum Elon Musk, fondatorul miliardar al companiei SpaceX, au lansat un apel weekendul trecut pentru a se asigura că viitoarele descoperiri ce vor fi realizate în domeniul inteligenţei artificiale vor fi benefice pentru omenire, potrivit AFP.

Există de acum un larg consens potrivit căruia cercetările din domeniul inteligenţei artificiale continuă să progreseze şi că impactul lor asupra societăţii cel mai probabil va creşte, este vorba si despre posibilitatea „eradicării unor boli şi a sărăciei”.
Ţinând cont de potenţialul mare pe care îl are inteligenţa artificială, este important să analizăm felul în care societatea poate să profite de beneficiile sale, dar şi cum vom putea să evităm capcanele.
Astrofizicianul britanic Stephen Hawking, care este paralizat şi comunică prin intermediul unui computer şi al unui sintetizator de voce, a lansat un avertisment la începutul lunii decembrie în legătură cu riscul pe care îl prezintă dezvoltarea inteligenţei artificiale. Într-un interviu acordat postului BBC, celebrul astrofizician a declarat că acest tip de tehnologie va putea să evolueze foarte repede şi să depăşească inteligenţa umană, într-un scenariu comparabil cu acela prezentat în filmele din franciza “Terminator