Noile dispozitive electronice promit o stare de sănătate mai bună

Canadienii de la RxRobots prezintă mici roboţi umanoizi numiţi MEDi, concepuţi pentru a ajuta copiii cu probleme medicale să depăşească durerile şi frica asociate cu tratamentele, de la un simplu vaccin la chimioterapie.

De la brăţări care măsoară grăsimea corporală la roboţi care acompaniază copiii la şedinţele de chimioterapie, târgul internaţional de la Las Vegas prezintă o gamă extinsă de dispozitive electronice ce promit o viaţă mai sănătoasă.
Nu au existat niciodată atât de multe accesorii electronice dedicate sănătăţii. Există o mulţime de întreprinderi mici care încearcă să obţină un loc pe o piaţă în continuă expansiune.
Printre multele brăţări care-şi propun să măsoare activitatea, somnul şi chiar umorul, Inbody iese în evidenţă promiţând să cuantifice grăsimea corporală a utilizatorului.
Dispozitivul ar trebui să fie pus în vânzare începând din luna martie, la un preţ de 180 de dolari, şi suscită deja foarte mult interes din partea vizitatorilor
Inbody a construit deja cântare care trimit un curent electric slab prin corpul utilizatorului pentru a-i analiza compoziţia. Acestea sunt folosite de sportivii profesionişti, centre medicale, armata americană, cluburi de fitness de top şi chiar în campusul Google.