Chișinău prin monoclu: vizitează primăria și cunoaște-i istoria

Duminica, 18 martie, se va desfășura cel de al XIV-lea tur din proiectul municipal „Chișinău prin monoclu”. Ținta turului: primăria orașului, monument de arhitectură local, reconstruit de fostul primar al orașului: K. Schmidt, în timpul mandatului din 1877 – 1903. Clădirea a avut nevoie de o restaurație capitală, întrucât a suferit drastic în urma bombardamentelor din cel de al Doilea Război Mondial. Arhitecții clădirii sunt Mitrofan Elladi și A. l. Bernardazzi (din 2001 avem instalată o plăcuță comemorativă pe fațada principală, dinspre str. Ștefan cel Mare 63).

tur ghidat și ceai

Astfel, toți doritorii care vor să cunoască istoria și arhitectura Primăriei, sunt invitați să participe la turul de duminica, ora 14:00, în fața clădirii. Conform procedurii interne a Primăriei, trebuie să fie prezentate din timp lista cu numele vizitatorilor. Numărul maxim de vizitatori este 40 de persoane. Puteți să vă înregistrați AICI. Cei înregistrați la tur, vor primi un mesaj de confirmare de la Centrul de Urbanism. După turul ghidat, se va servi un ceai împreună cu toți participanții la Centrul de Informare pentru Turiști. Pentru mai multe detalii, vezi evenimentul AICI.

Ghide: Ana Durlescu și Ecaterina Proței, ghide de turism
Turul va fi în limba română.

Tururile „Chișinău prin monoclu” sunt organizate de A.O. Centrul de Urbanism.Toate istoriile sunt povestite cu pasiune de ghizi, istorici, arhitecți și iubitori ai orașului.