Cum puteți preveni și combate furturile din locuințe în perioada estivală

Pentru a preveni și combate furturile din locuințe, Poliția Capitalei vine cu mai multe recomandări pentru perioada estivală a anului.

Astfel, poliștii atenționează că dacă plecaţi de acasă până la vecin sau lipsiţi pentru puţin timp – nu lăsaţi uşa neîncuiată. De asemenea, asiguraţi-vă ca uşa principală de acces în locuinţă să fie încuiată peste noapte.

Fiţi atenţi ca în orice împrejurare să nu vi se fure cheile sau să le pierdeţi. Daca totuşi vi s-a întâmplat – schimbaţi imediat lacătul uşii, spun polițiștii.

Educaţi-vă copiii să reacţioneze prompt în situaţii când cineva necunoscut încearcă să-i convingă despre faptul că sunt prieteni sau colegi de serviciu cu dumneavoastră si au venit după cheile locuinţei sau după bunurile din casă.

Montaţi pe partea interioară a uşii un lanţ de siguranţă, care să limiteze deschiderea acesteia, când descuiaţi unei persoane pe care nu o cunoaşteţi. Totodată, nu credeţi persoanele care încearcă să vă vândă bunuri (veselă, detergenţi, bijuterii, etc). Aceştia vă pot distrage atenţia cu scopul de a fura.

Pentru proprietarii apartamentelor situate la parter se recomandă a nu lăsa pe timpul nopţii geamul de la baie deschis. Montaţi grilaj sau sistem de alarmă la ferestrele care sunt expuse pericolului de escaladare.

În cazul când plecaţi în concediu sau weekend, apelaţi la o cunoştinţă sau vecin de încredere să vă supravegheze locuinţa. Lăsaţi acestuia un număr de telefon la care puteţi fi de găsit, recomandă oamenii legii.

Lasă un comentariu