„Fast-food” stradal din Roma Antică

Pompei
https://www.artribune.com/arti-visive/archeologia-arte-antica/2020/12/scoperta-pompei-bottega-intatta-termopolio-regio-v/

Un magazint intact de produse de stradă a fost descoperit la Pompei. Thermopolium este reprezentat de picturi decorative într-o stare excelentă.

Fragmentele de vase, aduc în atenția arhiologiclor noi elemente culturale, iar resturile de produse alimentare demonstrează o varietate gastronomică evidentă a localnicilor. 

„Descoperirea reprezintă o altă mărturie a vieţii de zi cu zi din Pompei, posibilităţile de analiză a acestui termopolium sunt extraordinare, pentru prima dată o zonă de acest tip a fost excavată în totalitate”, susține Massimo Osanna, directorul general al Parcului Arheologic Pompei pentru Rai.it.

Ministrul Patrimoniului Cultural și Turismului, Dario Franceschini, a declarat că: „Pompei este unul dintre cele mai vizitate locuri din Italia, iar aceste ultime descoperiri nu fac decât să confirme valoarea istorică și culturală a acestui oraș”, citează atribune, com.

Pompei a fost îngropat în urma erupţiei Vezuviului. Până în prezent arhiologii au dezgropat doar o treime din sit.