La Chișinău a avut loc Festivalul ,,Spirit Vibes” ediția 3-a

Pe data de 18 mai, în incinta Grădinii Publice ,, Ștefan cel Mare”, a avut loc festivalul ,,Urban Vibes” ediția a 3-a, eveniment desfășurat de către organizația ,,Urban Spirit – Moldova”.

Festivalul are scopul de a aduna împreună diverși reprezentanți ai culturii underground, valorificând arta stradală. În cadrul evenimentului s-au desfășurat mai multe activități, cum ar fi : street ball, work out, hip-hop, sketch și parkout. Toate competițiile au fost repartizate pe etape, iar câștigătorii au primit premii bănești și recompense de la sponsorii evenimentului. Participanții au putut să se înregistreze cu o oră înainte de competiție.

,,Noi deja al treilea an consecutiv organizăm un astfel de eveniment legat de cultura urbană, dorind să-i interesăm pe tineri cu această artă. Scopul nostru mai este de a uni tinerii împreună, astfel cooperăm cu organizații din Tiraspol, care se ocupă cu același lucru ca și noi. Organizăm master classuri înainte de competiții, cum ar fi la hip-hop și graffiti, încercând să implicăm toate vărstele în aceste activități” a afirmat Inna Jeleascova, organizatoarea evenimentului.

În cadrul festivalului s-a desfășurat un master class de graffiti pentru copii, în incinta centrului de dezvoltare creativă Artcor, facilitator fiind un grafiiti artist din Elveția. De asemenea, în cadrul festivalului participanții au avut parte de o prezentare în aer liber a lucrărilor graffiti artiștilor internaționali, cum ar fi : Rako, Marc Saviano, Boris Biosov și Zak Mini Monster.

Un participant al evenimentului, a menționat : ,,Sunt încântat că în Chișinău se petrec astfel de festivaluri. Eu fiind pasionat de hip-hop sunt nespus de bucuros că am oportunitatea să cunosc și alți tineri cu aceeași pasiune ca și mine. De asemenea, este o modalitate bună de a te distra cu familia sau prietenii, deoarece aici totul este viu, totul este în mișcare „

Reamintim că intrarea la eveniment a fost liberă, iar festivalul a durat de la 10:00, până la 20:00.