Acasă Featured Papa Francisc, vizită istorică în Irak

Papa Francisc, vizită istorică în Irak

0
Papa Francisc, vizită istorică în Irak
https://cnnespanol.cnn.com/gallery/fotos-historica-visita-del-papa-francisco-a-iraq/

Papa Francisc este primul suveran pontif care ajunge în pelerinaj în Irak, după 15 luni în care nu a efectuat nicio vizită în străinătate. Doar 1% din populația Irakului este creștină. 

Papa Francisc a pledat ca ”nimeni să nu fie considerat cetăţean de clasa a doua”: ”Este indispensabil să se asigure participarea tuturor grupurilor politice, sociale şi religioase şi să se garanteze drepturile fundamentale ale tuturor cetăţenilor”. Preşedintele irakian Barham Saleh a declarat, că îl primeşte pe Papă ca pe un ”invitat special”, citează realitatea.net. 

Programul papal este unul ambiţios în această călătorie istorică: până luni, suveranul pontif va merge la o catedrală îndoliată de o luare de ostatici în 2010 din Bagdad, în oraşul Ur – în deşertul sudic al Irakului, la Najaf şi în bisericile devastate de SI din Mosul (nord). Este vorba de aproape 1.650 de kilometri în total care urmează să fie parcurşi în principal pe calea aerului, relatează evz.ro.

În discursul său, suveranul pontif a făcut referire la promisiunea făcută de Papa Ioan Paul al II-lea, care în 1999 a renunțat să meargă în Irak, după negocieri eşuate cu fostul preşedinte Saddam Hussein.

Echipa redacțională a Școlii de Jurnalism STUDENTUS

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here