Tendințele anului 2021 în materie de tatuaje

Tatto
https://www.pinterest.com/pin/10203536645502222/

Tatuajul a devenit unul din cele mai populare „accesorii” ale corpului uman. Acestea au capacitatea de a transmite un mesaj despre personalitatea cuiva și aspirațiile sale. 

Body art sau arta corporală este un domeniu în plină expansiune, de aceea tot mai mulți artiști își dau concursul în încercarea de a-și impresiona și cuceri clineții prin intermediul îmbinării creativătății cu cele mai variate tehnici de tatuare. Asfel, deși decizia de a-ți face un tatuaj este extrem de personală și nu necesită aprobarea cuiva, este bine să ții cont și de tendințe pentru a rămâne satisfăcut de rezultatul primit.

Se pare că arta minimalistă și simbolurile unice, rămân în continuare în vogă. Tatuajele mici sau microtatuajele care se remarcă prin conotații unice, subtilitatea, dar și prin faptul că provoacă interes prin însăși dimensiunea și misterul pe care-l transmite. Unul din avantajele optării pentru tatuajele de dimensiuni mici e că pot fi aplicate în orice regiune a corpului, reprezentând cea mai bună alegere pentru cei care s-au decis la o primă expunere acestei forme de artă cu ac și cerneală.

Pe de altă parte, tatto artistul Brian Keith Thompson, proprietarul faimosului salon Body Electric Tatto din Los Angeles consideră că, în contrast cu anul 2020, când microtatuajele erau un adevărat trend, 2021 va scoate în lumină și tatuajele de dimensiuni mai mari. „Văd tot mai mulți oameni care recurg la tatuaje impunătoare acum” – a mai afirmat acesta, care vine și cu o explicație proprie pentru acest fenomen. „În mare parte cred că se întâmplă astfel, din cauza crizei anului 2020 și faptului că oamenii consideră că lumea e în prag de ruinare”. Conform  teoriei sale, oamenii optează pentru tatuaje mai îndrăznețe în dimensiune și culori, deoarece simt că nu au ce pierde.

Nu vor pierde din teren nici tatuajele aplicate în zona feței și a capului, chiar dacă tatuarea în părțile cele mai vizibile ale corpului este văzută uneori ca un taboo. Asfel, în cazul acestui tip de tatuaj, trebuie să vă asumați toate consecințele alegerii, căci, dacă vă gândiți la o carieră în domenii precum cel legislativ, bancar sau educațional – acesta va constitui un impediment mai mult decât serios. 

Tatto artista britanică Zaya, prognozează că în anul 2021 vor fi în vogă semnele astrologice și simbolurile astronomice, interesul sporit pentru reprezentarea unor corpuri celeste. Ea a mai declarat că nici simbolurile florale „nu vor dispărea”, căci „natura delicată și organică a tatuajelor cu flori sălbatice le face atât de atrăgătoare, și de vreme ce sunt realizate bine, nu veți regreta niciodată alegerea făcută. Oamenii atribuie conotații unice florilor, cum ar fi amintirile despre cei dragi”.

Nu vor ceda pozițiile de top nici tatuajele de pe mâini și degete. Tatto artistul Ray Jimnez afirmă că arta corporală vizibilă va fi de asemena un trend,  fapt care se datorează dorinței oamenilor de a-și demonstra capodoperele. Aplicarea tatuajelor în aceste zone este o muncă migăloasă și delicată, așa că măiestria artistului și răbdarea este esențială.

Și nu în ultimul rând, populară în 2021 va fi și tendința de „extindere”  ori modernizare a unui tatuaj  deja existent. Alysha Howard, tatto artistă la Ink and Dagger din Atlanta, susține că anul acesta, tatuajele mai mici în dimensiune și mai simple vor fi puse pe upgrade, adică vor fi mărite în dimensiune, le va fi modificat stilul sau chiar vor fi revitalizate. „În noul an, cred că oamenii vor fi mai îndrăzneți în materie de tatuaj. Mulți dintre clienții mei au început cu ceva modest, iar apoi au decis că vor să-l transforme în ceva care acoperă tot brațul. Se întâmplă după ce tatuarea devine un fenomen tot mai acceptat social, iar  persoanele nu se simt strâmptorate de limite când vine vorba de alegerea tatuajului”.

Fie că te conduci sau nu, de tendințe, trebuie să fii conștient că un tatuaj este o alegere de lungă durată. Așa că alege cu grijă și reprezentativ.

Sursa: https://www.bustle.com/style/2021-tattoo-trends

Cristina SAVIN