Jiu-Jitsul Brazilian, un stil de viață pentru Alexandru Bîrlea

A. Bîrlea
https://www.facebook.com/alexandru.birlea

Este primul om care a adus Jiu-jitsul brazilian în Moldova și care l-a transformat chiar și într-o afacere. Pentru Alexandru Bîrlea, Jiu-jitsu este mai mult decât un tip de sport, este un succes real și deja un stil de viață.

Dacă pentru unuii Jiu-jitsu brazilian este un stil de luptă care încă are nevoie de explicații, Alexandru Bîrlea nu-și imaginează o zi fără antrenamente în sală. Mai mult ca atât, și-a făcut studiile în România și a revenit în țară pentru a-și transforma visul într-o afacere, ulterior a creat clubul Brlacu care poartă denumirea localității sale de baștina și la moment antrenează toți doritorii de a practica acest tip de sport.

Mai mult ca atât, Alexandru povește că atunci când și-a propus să-și lege viitorul de acest tip de sport, a știut că are nevoie de multă perseverență pentru a-l face popular în rândul moldovenilor:„Jiu-jitsul este deja un mod de viață pentru mine iar practicând acest stil de luptă inteliget dobândesc mai multă energie fapt ce contribuie la menținerea unui echilibru psihologic. Deasemenea sportivul susține că: este necesar să îți transformi plăcerea în sursă de întreținere, lucru ce mi-a oferit posibilitatea de a mă dezvolta în domeniu”.  

Deși i-a fost dificil la inceput să le explice moldovenilor și a inceput antrenamentele cu doar 2-3 persoane în sală, la moment numărul celor care se antrenează este de aproximativ 200 de persoane.

Cei care se antrenează sunt mulțumiți de rezultatele frumoase obținute. Anastasia Dermenji, mama unui discipol, menționează: Mă bucur pentru succesele fiului meu, mulțumim domnului Bîrlea pentru tot ceea ce face și pentru că fiul nostru îl privește ca pe un model în viață”. 

Reamintim că Alexandru Bîrlea se bucură de mai multe succese la nivel internațional și este primul moldovean care a obținut centura neagră în domeniul Jiu-Jiutsului Bazilian.

Duca Inga