„Tineri și talentați”: designerul Mihai Stamati, în studioul Radio Studentus

Marți, 25 iulie, la emisiunea „Tineri și talentați” îl avem în studio pe designerul Mihai Stamati, alias Mikelesta. El este autorul băncii „Străjerul Amintirilor” din parcul UTM, banca ce îmbină frumos infinitul cu dragostea. În colecția lui se mai regăsesc  jucării din lemn și placaj destinate copiilor, iar acum muncește la un proiect nou chiar și-n dricul verii.

Mihai Stamati este tânărul care generează tendințe noi în designul autohton. „Între idee și abilitățile tehnice, cred că ideii îi revine primul loc”, menționează Mihai. La baza oricărui tip de artă, adaugă el, stă proptită totuși ideea, pentru că, la urma urmei, ideile sunt cele care mișcă lumea. Desigur că nu ignorăm capacitățile tehnice de care trebuie să dea dovadă un meșter.

Tânărul originar din Nisporeni participă periodic la diverse expoziții din România și Franța. Colecția impresionantă de jucării pentru copii este confecționată din lemn și placaj, materiale ecologice. Potrivit lui, jucăriile confecționate pot fi inclusiv o metodă de educație, mai ales că nu dăunează mediului înconjurător. Printre jucării îl găsim pe BoBo, bobocul mișcător; Rotilici, o jucărie mecanică; Greierul și Furnica, jucării inspirate din fabula lui Alecu Donici; Calul Bălan și multe altele.

Pentru a vizualiza creațiile artistului, accesează site-ul oficial sau pagina de Facebook.

Ca să afli mai multe detalii despre creația artistului, ascultă marți, la ora 19.10 emisiunea „Tineri și talentați” pe frecvența 99.0 FM sau online, pe studentus.md.