5 motive pentru a avea o pisică drept animal de companie

0
231

Doreşti un animal de companie însă nu eşti sigur care ţi se potriveşte?  Iată 5 motive  pentru a avea o pisică drept animal de companie.

  1. Beneficii pentru sănătate

Specialiştii consideră că prezenţa unei pisici reduce nivelul stresului si domoleşte starea de anxietate din casă. Studiile arată că o persoană care are o pisica în casă de mai bine de 10 ani este cu 30% mai puţin predispusă să sufere un atac de cord sau un atac cerebral, precum şi faptul că pisicile reduc incidenţa depresiilor si suicidului cu peste 50%. Animalele de companie reduc bolile cardiace prin scaderea nivelului colesterolului si trigliceridelor, datorită activităţii fizice depuse în timpul jucatului.

Alergiile si astmul sunt mai rare la copii care au crescut în prezenţa animalelor. Interacţiunea copilului mic cu diverşi alergeni si patogeni furnizaţi de animale, are avantajul consolidării sistemului imunitar.

  1. Atmosferă relaxantă

Pisicile sunt o armă eficace impotriva stresului. Mângâierea sau joaca cu o pisică,determină secreţia   “hormonilor fericirii”, aceştia destresează organismul si conferă o stare de bine. Pisicile sunt cunoscute şi pentru abilitățile lor de a arăta compasiune pentru stăpâni, cuibărindu-se în braţe şi alinându-le supărările torcând. Prezenţa unei pisici într-o casă o face să arate mai primitoare şi atrăgătoare.

  1. Companion ideal

Pisica este confidentul perfect pentru orice persoană. Ajută să alungi senzaţia de singurătate şi mereu este gată să asculte ce ai de zis, fără să te judece. Nu este un animal băgăreţ, însă o să-ţi ofere dragoste şi afecţiune ori de câte ori ai nevoie.

  1. Prieten pentru cei mici

O pisică este partenerul potrivit de joacă pentru un copil, ambii fiind la fel de jucăuşi şi energici. Îngrijirea unei pisici îi face să devină mai responsabili şi sensibili faţă de animale şi natură.

  1. Este uşor de întreţinut

O pisică nu manâncă mult şi nu este prea pretenţioasă cu hrana, ea poate mânca atât ceea ce consumă stăpânii, cât şi mâncare specială pentru pisici. Litiera poate fi curăţată o dată în zi. Nu necesită să fie plimbată şi majoritatea timpului şi-o petrece dormind.

 

Lasă un comentariu