(Vox ) Unde se vor relaxa studenții în vacanța de vară ?

Au mai rămas puține zile până la vacanța de vară, de aceea unii studenți au început deja să-și planifice destinațiile unde se vor relaxa. Dacă o parte dintre aceștea optează pentru plajele fierbinți din Turcia și Grecia, alții își doresc o escapadă în zonele muntoase precum Munții Alpi. Nu este exclus nici faptul că unii studenți preferă să-și petreacă vacanța în localitățile de unde provin. Și, pentru că alegerile tinerilor sunt diferite, ne-am propus să aflăm părerea mai multor studenți despre planurile de vacanță.

Sergiu Cetulean – student la Facultatea Matematică și Informatică USM
Vara aceasta îmi doresc să vizitez cât mai multe locuri. Cred că cel mai bine ar fi să plec la munte, poate munții Carpați sau Alpi, fiindcă pot să mă îndepărtez de căldura cotidiană. Totodată, îmi propun să petrec mai mult timp în satul natal, alături de prietenii mei și să mergem să susținem echipa de fotbal din localitate, la toate meciurile. Mai am posibilitatea să călătoresc și în Italia, la părinți, dar încă nu sunt sigur. Mă voi decide după perioada examenelor.

Dorina Miron – studentă la Facultatea Biologie și Chimie UST
În vacanța de vară îmi planific să călătoresc în Olanda, pentru că este una dintre cele mai atrăgătoare țări cu numeroase muzee și nenumărate atracții turistice. De asemenea, cu toții știm că Olanda mai este numită țara lalelelor și a morilor de vânt, ceea ce o face și mai specială. Totodată, sper să vizitez Amsterdamul, deoarece este cunoscut sub denumirea Capitala Europeană a petrecerilor și Capitala Mondială a bicicliștilor.

Mihai Mîțăblîndă – student la Facultatea Electronică și Telecomunicații UTM
Dat fiind faptul că pe lângă facultate am și un loc de muncă, va trebui să-mi planific vacanța în funcție de graficul de la serviciu. Cu toate acestea, plănuiesc să-mi iau concediu ca să plec la mare, undeva la Constanța sau la Sulina pentru a mă revedea cu unii prieteni. De asemenea, mi-aș dori să mă reîntorc în Austria, pentru a vizita alte locuri turistice. Totodată, voi rezerva câteva zile pentru a merge în satul natal în vizită la rude și prieteni.

Nadin Culea – studentă la Facultatea Medicină Generală USMF
Vara aceasta nu îmi doresc să călătoresc, pentru că prefer să stau acasă, alături de familie. După 10 luni departe de ei, am înțeles cu adevărat că în sânul familiei este cel mai bine și că acasă poți simți căldura și bunătatea unui suflet.

Vlad Ghidiu – student la Facultatea Jurnalism și Științe ale Comunicării USM
Vacanța de vară este mult așteptată de fiecare tânăr în parte. Ca și pentru mulți studenți ea începe un pic mai târziu, datorită perioadei de sesiune, însă după ce susțin examenele planific să călătoresc și eu. Nu sunt un mare amator de locuri aglomerate, de aceea îmi voi îndrepta mai mult atenția spre o destinație mai liniștită. De altfel, aș dori să ajung în Danemarca sau în Norvegia.

Alina Berezovschi – studentă la Facultatea Business și Administrare USM
În vacanța care se apropie doresc să vizitez Turcia și Grecia. Mai exact, mi-am propus ca în aceste țări să petrec câte două săptămâni la mare, alături de cei mai buni prieteni. Plănuiesc să mă întorc acasă aproape de sfârșitul verii, pentru că vreau să reușesc să explorez la maxim arhitectura din Grecia. În Turcia sper să vizitez Istanbulul și desigur plajele din Antalya.