Zece niveluri ale conștiinței umane care îți fac viața mai prosperă

  1. Nivelul fizic al conștiinței

Pe primul nivel, tu te identifici cu lumea fizică și materială. Tu ești întruchiparea mediului tău extern, cu toate părțile sale negative și pozitive. Ai asimilat valorile societății, de aceea modul cum te tratezi depinde de succesul și statutul tău. Dacă ești sărac și lipsit de noroc, accepți lucrurile așa cum sunt și te declari fără putere în fața soartei.

  1. Vibrațiile joase

Când intri în al doilea nivel al conștiinței, începi să experimentezi dezamăgirea de propria viață în lumea materială. Începi tot mai puțin să te identifici cu realitatea materială, externă și începi să te uiți în interiorul tău. Petreci mai mult timp în singurătate și devii mult mai indiferent față de beneficiile pe care le poți obține cu bani, te dezici de un mod de viață a consumatorului. Începi să faci diferența între actul sexual și iubire, autoritate superficială și putere reală.

  1. Evoluția

În al treilea nivel devii mult mai sensibil. Percepi lucrurile mai profund. Îți permiți să plângi și să simți durere. Începi să îți adresezi întrebări filozofice și să îți dezvolți gustul artistic. Ulterior începi să înțelegi atitudinea ta față de viață, existența ta fizică și energia pasională și artistică. Devii empatic, ești mult mai intuitiv și comprehensiv referitor la sentimentele altor persoane. Înțelegi ce înseamnă să fii un prieten adevărat, un om bun. Deja acționezi în baza propriilor valori.

  1. De la pasiv la activ

Începi să joci un rol activ în viața ta. Singur decizi pentru tine cum trebuie să fie viața ta. Îți alegi prietenii în dependență de valorile tale, de care acum ești sigur. Începi să îți influențezi gândurile și emoțiile, controlându-le în așa mod ca ele să corespundă valorilor și dorințelor tale. Devii mult mai atent și îți dezvolți autocontrolul, considerând că fiecare gând sau acțiune a ta realizează o anumită contribuție în personalitatea ta.

  1. Echilibrul interior

În momentul când vei ajunge la nivelul 5, îți vei schimba modul de viață în conformitate cu ce vei considera că este bine sau rău pentru tine. Renunți la obiceiurile nocive. Începi să îți tratezi corpul și mintea cu respect și îți menții un echilibru interior prin intermediul unui regim zilnic. Încetezi să trăiești doar pentru aprobarea celor din jur. În schimb, vrei să le oferi ce ai altora, din simpla dorință de a da ceva umanității. Acorzi mai mult timp meditației, introspecției și manifestării recunoștinței. Acum pentru tine nu mai este atât de problematic să mergi la compromis.

  1. Depășirea dificultăților

Conștientizezi clar diferența între lumea exterioară și sfera spirituală. Te simți de parcă ai trăi o viață dublă. Te afli în lumea materială, dar nu te mai simți o parte din ea. Ai învățat să stăpânești arta tranziției între realitatea materială și cea spirituală. Te adaptezi cu ușurință oricărei situații noi. Începi să meditezi tot mai des și devii persoana care poate soluționa orice conflict.

  1. Viața spirituală

Ai devenit mult mai împlinit în viața ta spirituală. Simți o profundă legătură emoțională cu toate ființele vii. Începi să înțelegi ce simt oamenii în adâncul sufletului, să le simți durerea și înveți să le vindeci rănile emoționale. Spiritul tău se eliberează de sentimentele negative. Exprimi afecțiune față de oameni, mereu vorbindu-le călduros și dăruindu-le emoții pozitive.

  1. Fuziunea

Barierele dintre ego-ul tău și societate încep să se distrugă. Nu numai că începi să recunoști că ești asemănător cu toți din jur, dar și începi să simți o legătură între tine și tot ce a fost creat de Univers. Conștientizezi că gândurile, emoțiile și acțiunile tale se bazează pe vibrațiile sau pe diferitele frecvențe ale energiei. Înțelegi cum să controlezi această energie și cum să o folosești pentru a controla acțiunile altor persoane.

  1. Prezența

Deții o putere atât de mare asupra gândurilor și sentimentelor tale, că forța și puritatea lor transformă oamenii cu care comunici. Când intri într-o cameră, oamenii încep să simtă pentru tine cea mai pură dragoste. Prezența devine atât de puternică că nu poate fi ignorată sau neobservată. Simți că corpul, mintea, inima și sufletul tău sunt o entitate. Ai fuzionat cu Universul.

  1. Dizolvarea

Sentimentul de ”eu” dispare aproape în totalmente. Trăiești în propria ta realitate spirituală. Simți o conexiune cu toate celelalte creații ale Universului. Simți fuziunea ta cu lumea din jur. Esența ta absoarbe Universul și invers.