(CINEMA) Cele mai așteptate filme ale verii

 O nouă vară aduce noile premiere pentru noi. Ce veți privi în iunie, iulie și august?

1) „Hot Pursuit” / „Urmărire periculoasă” (11 iunie)

În „Urmărire periculoasă”, ofiţerul Cooper, o poliţistă crispată care face lucrurile fix cum e scris în carte (interpretată de Reese Witherspoon), încearcă să o protejeze de un şef al drogurilor pe Daniella Rivera (Sofia Vergara), o văduvă prietenoasă și frumosă, pe măsură ce aleargă împreună cu ea prin Texas, fiind urmărite de poliţişti corupţi şi criminali profesionişti.

Filmul este regizat de Anne Fletcher, după un scenariu scris de David Feeney, John Quintance, Dana Fox și Katherine Silberman.

Alăturarea celor două actriţe în comedia de acţiune „Hot Pursuit: Urmărire periculoasă” s-a dovedit o experienţă inedită. „Pur şi simplu, fiecare persoană avea privirea aţintită spre ea (Sofia). Personajul ei este atît de chick şi dulce, iar al meu este aşa de ridicol şi neadaptat”, a declarat amuzată Reese Witherspoon pentru revista „People”.

2) „Ted-2” / „Ted-2” (26 iunie)

În anul 2012 „Ted” a devenit o comedie originală, așadar un sequel era absolut inevitabil. Ted, ursul de pluş are acum parte de o nouă provocare: trebuie să dovedească în instanţă că este o persoană, astfel încît să se poată căsători cu aleasa inimii lui.

Amanda Seyfried o interpretează pe avocata care îl ajută pe Ted, iar din distribuţie mai fac parte Mark Wahlberg, Morgan Freeman și alții.

3) „Terminator: Genisys” / „Terminator: Genisys” (3 iulie)

Cel mai frapant detaliu despre povestea continuării este faptul că aceasta pare nu respectă cronologia filmelor anterioare.

În anul 1984 tînăra Sarah Connor (Emilia Clarke) nu este femeia neajutorată interpretată de Linda Hamilton în primul film al seriei, ci o adevărată războinică extrem de pricepută în mînuirea armelor de foc şi folosirea punctelor slabe ale cyborgilor din viitor. O decizie riscantă, care ar putea supăra fanii francizei, dar care ar putea şi să ofere o direcţie mai pentru noua continuare.

4) „Minions” / „Minionii” (10 iulie)

Uneori spin off-urile unor francize de succes nu se ridică la înălţimea aşteptărilor, dar avînd în vedere popularitatea gigantică a minionilor așteptăm un rezultat invers. Micile creaturi gălăgioase de culoarea galbenă au existat de la începutul vremurilor, mereu în căutarea celui mai periculos personaj pentru a-i fi slujitori fideli.

Înainte de a-l întâlni pe Gru, au avut ca stăpîni pe T. Rex, Ginghis Han, Napoleon şi Dracula, iar apoi au slujit-o pe Scarlet Overkill (interpretată de Sandra Bullock), o femeie hotărîtă să devină primul super-villain feminin din istorie şi să subjuge întreaga lume. Sîntem intrigați să vedem, ce se va primi.

4) „Ant-Man” / „Omul-Furnică” (17 iulie)

„Ant-Man” ni-l arată în rolul titular pe Paul Rudd, care face o schimbare de direcţie în carieră. Actorul îl interpretează pe Scott Lang, un infractor mărunt care învaţă ce înseamnă responsabilitatea şi puterea binelui cînd pune mâna pe o substanţă ce-i permite să-şi micşoreze dimensiunile.

Distribuţia este completată de Evangeline Lilly, Michael Douglas şi Corey Stoll.

5) „Mission Impossible-5” / „Misiunea Imposibilă: Naținea secretă” (31 iulie)

Rareori se întîmplă ca blockbustere de la Hollywood să-şi devanseze premiera cu aproape cinci luni. Nu ştim prea multe detalii despre noul film, în afară de faptul că Ethan Hunt, interpretat de Tom Cruise, se află iarăşi într-o misiune în care va trebui să înfrunte extraordinare pericole. Vom afla mai multe din primul trailer.

6) „The Fantastic Four” / „The Fantastic Four” (7 august)

Aventurile extraordinarei echipe sînt revizitiate în acest reboot regizat de Josh Tank. Cu  Miles Teller, Kate Mara, Michael B. Jordan, Jamie Bell şi Toby Kebbell în rolurile principale, filmul ne va arăta cum Reed Richards, Susan, Johnny Storm şi Ben Grimm devin supereorii Mister Fantastic, Femeia invizibilă, Torţa umană şi The Thing.

Toby Kebell îl interpretează Victor Domashev, cel care va deveni principalul antagonist al filmului.

7) „Trainwreck” / „O tipă dezastru

Comedia lui Judd Apatow are în centrul atenţiei o tînără (interpretată de Amy Schumer) cu o deosebită aversiune pentru responsabilitate. Ea îşi dă seama că obiceiurile ei nu foarte constructive, nu o vor ajuta pe termen lung, prin urmare încearcă să se schimbe. Oare întîlnirea cu un simpatic necunoscut s-o ajute să se menţină pe calea cea bună?

În acest prim film al lui Judd Apatow mai apar Tilda Swinton, Daniel Radcliffe şi Marisa Tomei.