Filmul „Culorile” revine pe marile ecrane

Viorica Meşină: O relaţie se schimbă în timp, aşa cum se schimbă culorile cînd le amesteci

Când știi că urmează să vizionezi un film autohton, te gândești cu ce oare ar mai putea să te surprindă societatea în care trăiești. Însă, când a început să ruleze primele scene ale peliculei, am înțeles că de fapt, este un film despre noi. Despre cât de obsedantă poate deveni iubirea și cum poate să distrugă, atunci, când nu ar trebui decât să înalțe.

O producție de Viorica Meșină în colaborare cu Centrul Internațional „La Strada”, pelicula ”Culorile” este despre violență asupra femeii. Cu un buget mic și o echipă de numai 13 persoane, „Culorile” scoate din anonimat o problemă latentă a societății, violența împotriva femeilor.

Ana, aflată în primul an de facultate și pasionată de pictură, îl întâlnește pe Andrei, băiatul pe care orice fată și l-ar dori. Dragostea lor evoluează de la tandrețe la violență verbală,  de la culoarea roz la negru. Paleta de culori a iubirii lor ia o turnură neașteptată, iar Ana devine victima unei iubiri posesive. De la culorile alb și roz, nuanțele unei iubiri frumoase, relația dintre Ana și Andrei trece prin roșu, oranj și maro, culorile neâncrederii și a geloziei. Totul culminează cu nuanțele de negru și gri, care denotă frica și deziluzia eroinei, captivă într-o relație terorizantă. În rolurile îndrăgostiților sunt Irina Vacarciuc, actriță de teatru și Ion Guzu, cunoscut ca Guz.

Deși, inițial a fost preconizat un scurtmetraj, subiectul filmului a fost abordat pe larg într-o ecranizare de o oră. Pelicula face parte dintr-o campanie a Centrului „La Strada”, împotriva violenței în bază de gen.

Filmul despre „Culorile” unei relații va putea fi vizonat în perioada 14–30 martie 2014, la cinematograful Odeon din capitală.

Doina Salcuțan, USM